Ispanak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
700 gram ıspanak
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı bulgur yahut pirinç
1 su bardağından biraz fazla sıcak su
Tuz
Ispanak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ispanakların kumu çamuru çıkana kadar güzelce bol suda yıka ve sonra doğra.
Zeytinyağında doğranan soğanı kavur. Soğan kavrulunca salçaları ek et kavur.
Sonra doğranan ıspanakları tencereye koy kapağını kapat 2-3 dakika sonra yumuşayan ıspanakları alt üst et.
İlk etapta tencerede çok sığmıyor görünebilir ancak yumuşayınca o denli olmuyor o yüzden yumuşayınca karıştır.
Ispanaklar suyunu salıp çekmeye başlayınca sıcak suyu ek et tuzu ekle onlar pişerken.
Ocağı kapatmaya 5 dakika kala içine bulgur yahut pirinçi at 5 dakika da o denli pişsin. Yemeğimiz hazır.
Sarımsaklı yahut sarımsaksız yoğurt ile servis edebilirsiniz. Yada kuru soğanla .
Ispanak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
700 gram ıspanak
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı bulgur yahut pirinç
1 su bardağından biraz fazla sıcak su
Tuz
Ispanak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ispanakların kumu çamuru çıkana kadar güzelce bol suda yıka ve sonra doğra.
Zeytinyağında doğranan soğanı kavur. Soğan kavrulunca salçaları ek et kavur.
Sonra doğranan ıspanakları tencereye koy kapağını kapat 2-3 dakika sonra yumuşayan ıspanakları alt üst et.
İlk etapta tencerede çok sığmıyor görünebilir ancak yumuşayınca o denli olmuyor o yüzden yumuşayınca karıştır.
Ispanaklar suyunu salıp çekmeye başlayınca sıcak suyu ek et tuzu ekle onlar pişerken.
Ocağı kapatmaya 5 dakika kala içine bulgur yahut pirinçi at 5 dakika da o denli pişsin. Yemeğimiz hazır.
Sarımsaklı yahut sarımsaksız yoğurt ile servis edebilirsiniz. Yada kuru soğanla .
Ispanak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı