Ispanak Yemeği Tanımı İçin Materyaller
1 kg ıspanak
1 tane soğan büyük uzunluk
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kaşığı bulgur yada pirinç
1 çay kaşığı tane karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
100 gr kıyma
Yarım lt sıcak su
Ispanak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak ıspanakları bir kaç suda güzelce yıkayıp doğrayalım.
Ispanakları süzülmeye bıraktıktan sonra soğanı küp küp yemeklik doğrayıp altını yaktığımız tencerenin içine atıp kavuralım.
Soğanları kavurduktan sonra kıymayı ek edip kavurmaya devam ediyoruz.
Akabinde sarımsak, baharat, tuz ve salçayı atıp kavuruyoruz.
Akabinde süzülen ıspanakları tencereye alıp bir kaç cins kavurduktan sonra suyunu ek edip kaynayana kadar orta ateşte pişiriyoruz.
Yemeğimiz kaynamaya başlayınca içine bulguru ek edip kısık ateşe alıp pişene kadar bekleyelim.
İsteğe nazaran üzerine yoğurt ek edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Ispanak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kg ıspanak
1 tane soğan büyük uzunluk
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kaşığı bulgur yada pirinç
1 çay kaşığı tane karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
100 gr kıyma
Yarım lt sıcak su
Ispanak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak ıspanakları bir kaç suda güzelce yıkayıp doğrayalım.
Ispanakları süzülmeye bıraktıktan sonra soğanı küp küp yemeklik doğrayıp altını yaktığımız tencerenin içine atıp kavuralım.
Soğanları kavurduktan sonra kıymayı ek edip kavurmaya devam ediyoruz.
Akabinde sarımsak, baharat, tuz ve salçayı atıp kavuruyoruz.
Akabinde süzülen ıspanakları tencereye alıp bir kaç cins kavurduktan sonra suyunu ek edip kaynayana kadar orta ateşte pişiriyoruz.
Yemeğimiz kaynamaya başlayınca içine bulguru ek edip kısık ateşe alıp pişene kadar bekleyelim.
İsteğe nazaran üzerine yoğurt ek edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Ispanak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı