Ispanak Yemeği Tanımı İçin Materyaller
1 kg ıspanak
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 kahve fincanı pirinç
Tuz
Pul biber
2 su bardağı su
Üzeri için;
2 diş sarımsak
1 kase yoğurt
Ispanak Yemeği Tanımı Yapılışı
Ispanaklarımızı doğrayıp güzelce yıkıyoruz.
Soğanımızı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz .
kavrulan soğanlarımıza domatesimizi rendeleyip atıyoruz.
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışımımızı atıyoruz 1 dakika kavuruyoruz.
Üzerine ıspanaklarımızı atıp karıştırıyoruz pirincimizi yıkayıp tenceremize ekliyoruz .
Üzerine 2 su bardağı suyumuzu tuz ve pul biberimizi ekleyip karıştırıyoruz kapağını kapatıyoruz .
Kaynayana kadar orta ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişiriyoruz.
Servis ederken istersek üzerine sarımsaklı yoğurdumuzdan döküyoruz.
1 kg ıspanak
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 kahve fincanı pirinç
Tuz
Pul biber
2 su bardağı su
Üzeri için;
2 diş sarımsak
1 kase yoğurt
Ispanak Yemeği Tanımı Yapılışı
Ispanaklarımızı doğrayıp güzelce yıkıyoruz.
Soğanımızı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz .
kavrulan soğanlarımıza domatesimizi rendeleyip atıyoruz.
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışımımızı atıyoruz 1 dakika kavuruyoruz.
Üzerine ıspanaklarımızı atıp karıştırıyoruz pirincimizi yıkayıp tenceremize ekliyoruz .
Üzerine 2 su bardağı suyumuzu tuz ve pul biberimizi ekleyip karıştırıyoruz kapağını kapatıyoruz .
Kaynayana kadar orta ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişiriyoruz.
Servis ederken istersek üzerine sarımsaklı yoğurdumuzdan döküyoruz.