Ispanak Yemeği Tanımı İçin Gereçler
1 kilo ıspanak
1 adet orta uzunluk soğan
1/2 (yarım) çay bardağı pirinç
3 -4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
2 çay bardağı su
Tuz
Karabiber
Pul biber
Üzeri için;
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı yoğurt
Ispanak Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tenceremize sıvı yağı koyup küp küp doğradığımız soğanlarımızı ekliyoruz.
Pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Daha sonra salçamızı ekliyoruz.
Temizlediğimiz ıspanakları iri iri doğruyoruz ve tenceremize ekliyoruz.
Ispanaklar sönünceye kadar kavuruyoruz.
Daha sonra yıkadığımız pirinçleri tuzu ve baharatları atıp suyunu da ek edip tenceremizin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler şişene kadar pişiriyoruz.
Üzeri için sarımsakları dövüp yoğurtla karıştırıyoruz.
Servis ederken isteğe bağlı yemeğimizin üzerine döküyoruz. Afiyet olsun
1 kilo ıspanak
1 adet orta uzunluk soğan
1/2 (yarım) çay bardağı pirinç
3 -4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
2 çay bardağı su
Tuz
Karabiber
Pul biber
Üzeri için;
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı yoğurt
Ispanak Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tenceremize sıvı yağı koyup küp küp doğradığımız soğanlarımızı ekliyoruz.
Pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Daha sonra salçamızı ekliyoruz.
Temizlediğimiz ıspanakları iri iri doğruyoruz ve tenceremize ekliyoruz.
Ispanaklar sönünceye kadar kavuruyoruz.
Daha sonra yıkadığımız pirinçleri tuzu ve baharatları atıp suyunu da ek edip tenceremizin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler şişene kadar pişiriyoruz.
Üzeri için sarımsakları dövüp yoğurtla karıştırıyoruz.
Servis ederken isteğe bağlı yemeğimizin üzerine döküyoruz. Afiyet olsun