Ispanak Yoğurtlaması Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kilo ıspanak
2 adet soğan
1 kase süzme yoğurt
1 diş sarımsak
3 -4 kaşık zeytinyağ
Tuz
Üzerine;
Tereyağ, ceviz, toz kırmızı biber
Ispanak Yoğurtlaması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ispanak iyice tek tek yıkanır sirkeli suya ıslatılır 10 dakika.
Sonra yayvan bir tencereye ıspanaklar eklenir ocağa koyulur.
Ispanak ölünce delikli bir kaba dökülür soğuk suya tutulur, böyle yapınca rengi canlı kalır.
Ispanağı bir avuç alıp suyu sıkılır ıspanaklar bitinceye kadar aynı işlem yapılılır.
Tencereye zeytinyağ koyulur, soğanlar piyazlık doğranır tencereye eklenir, soğanlar kavrulur.
Soğanların rengi değişince ıspanak eklenir bi beş dakika çevrilir.
Tencere ocaktan alınır.
Sarımsak rendelenir ,yoğurt suyla yada ev yoğurduyla biraz açılır, az tuz eklenir yoğurt hazır.
Servis edeceğimiz tabağa ıspanak koyulur üzerine yoğurt koyulur.
Üzerinede tereyağla ceviz kavrulur en son kırmızı toz biber ilave edip yoğurdun üzerine dökülür.
Ispanak Yoğurtlaması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yarım kilo ıspanak
2 adet soğan
1 kase süzme yoğurt
1 diş sarımsak
3 -4 kaşık zeytinyağ
Tuz
Üzerine;
Tereyağ, ceviz, toz kırmızı biber
Ispanak Yoğurtlaması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ispanak iyice tek tek yıkanır sirkeli suya ıslatılır 10 dakika.
Sonra yayvan bir tencereye ıspanaklar eklenir ocağa koyulur.
Ispanak ölünce delikli bir kaba dökülür soğuk suya tutulur, böyle yapınca rengi canlı kalır.
Ispanağı bir avuç alıp suyu sıkılır ıspanaklar bitinceye kadar aynı işlem yapılılır.
Tencereye zeytinyağ koyulur, soğanlar piyazlık doğranır tencereye eklenir, soğanlar kavrulur.
Soğanların rengi değişince ıspanak eklenir bi beş dakika çevrilir.
Tencere ocaktan alınır.
Sarımsak rendelenir ,yoğurt suyla yada ev yoğurduyla biraz açılır, az tuz eklenir yoğurt hazır.
Servis edeceğimiz tabağa ıspanak koyulur üzerine yoğurt koyulur.
Üzerinede tereyağla ceviz kavrulur en son kırmızı toz biber ilave edip yoğurdun üzerine dökülür.
Ispanak Yoğurtlaması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı