Ispanaklı Bazlama Tanımı İçin Materyaller
3 buçuk su bardağı un
1 su bardağı su
Yarım su bardağı süt
1 paket instant maya
Tuz, 1 yemek kaşığı şeker
İç gereci için
Yarım kg ıspanak
1 adet soğan
200gr kıyma
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Baharatlar
Ispanaklı Bazlama Tanımı Yapılışı
Ilık su ve sütü kaba alalım. Mayayı ve şekeri ekleyelim eritelim. Azar azar un ekleyelim.
Tuzu unun üzerine atalım. Yumuşak kıvamlı ele yapışan bir hamur elde ediyoruz.Hamur ne kadar yumuşak olursa bazlamalarımız o kadar yumuşak olur. Ben bu ölçülerden daha cıvık bile yapmış olabilirim lakin özgün ölçüyü yazıyorum. Hamuru yönetim etmek sıkıntı olabilir. Sıvı yağa elinizi batırabilirsiniz beze yaparken bu üslup cıvık hamurlarda.
Hamurumuzun üzeri kapalı vaziyette 40 dakika mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamurun havasını almak için yoğuralım.
Hamuru portakal büyüklüğünde bezelere ayıralım. Un serpilmiş̧ tepsiye dizelim.
Öbür tarafda kavrulan soğanlı kıymalı salçalı harcımıza ıspanak ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
Soğumaya bırakalım.
40 dakika yoğurma kabında, yarım saatte tepside mayalanan hamurlarımızı parmağımızla dokunarak fazla zedelemeden hafifçe açalım.
İçine ıspanaklı harçtan koyalım ve kapatalım. Sileks makinesi varsa güzel olur olmasa hiç sorun değil teflon tavada da olur. Tavada yapacaksanız yavaşça üzerine merdane ile yırtmadan patlatmadan yassı hale getirin.
Sileks olmayanlar bir pasta tabağıyla üzerine hafifçe bastırarak yayılmasını sağlayabilir.
Bu süreci tavaya aldıktan sonra yapalım fakat. Hamur çok cıvık olduğu için yayıldıktan sonra tavaya alması çok sıkıntı oluyor.Ben tereyağ sürdüm üzerine. Lakin şart değil. Herkes denesin, pişman olmazsınız .
3 buçuk su bardağı un
1 su bardağı su
Yarım su bardağı süt
1 paket instant maya
Tuz, 1 yemek kaşığı şeker
İç gereci için
Yarım kg ıspanak
1 adet soğan
200gr kıyma
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Baharatlar
Ispanaklı Bazlama Tanımı Yapılışı
Ilık su ve sütü kaba alalım. Mayayı ve şekeri ekleyelim eritelim. Azar azar un ekleyelim.
Tuzu unun üzerine atalım. Yumuşak kıvamlı ele yapışan bir hamur elde ediyoruz.Hamur ne kadar yumuşak olursa bazlamalarımız o kadar yumuşak olur. Ben bu ölçülerden daha cıvık bile yapmış olabilirim lakin özgün ölçüyü yazıyorum. Hamuru yönetim etmek sıkıntı olabilir. Sıvı yağa elinizi batırabilirsiniz beze yaparken bu üslup cıvık hamurlarda.
Hamurumuzun üzeri kapalı vaziyette 40 dakika mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamurun havasını almak için yoğuralım.
Hamuru portakal büyüklüğünde bezelere ayıralım. Un serpilmiş̧ tepsiye dizelim.
Öbür tarafda kavrulan soğanlı kıymalı salçalı harcımıza ıspanak ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
Soğumaya bırakalım.
40 dakika yoğurma kabında, yarım saatte tepside mayalanan hamurlarımızı parmağımızla dokunarak fazla zedelemeden hafifçe açalım.
İçine ıspanaklı harçtan koyalım ve kapatalım. Sileks makinesi varsa güzel olur olmasa hiç sorun değil teflon tavada da olur. Tavada yapacaksanız yavaşça üzerine merdane ile yırtmadan patlatmadan yassı hale getirin.
Sileks olmayanlar bir pasta tabağıyla üzerine hafifçe bastırarak yayılmasını sağlayabilir.
Bu süreci tavaya aldıktan sonra yapalım fakat. Hamur çok cıvık olduğu için yayıldıktan sonra tavaya alması çok sıkıntı oluyor.Ben tereyağ sürdüm üzerine. Lakin şart değil. Herkes denesin, pişman olmazsınız .