Ispanaklı Börek (Üç Yufkadan Bir Tepsi Börek) Tanımı İçin Gereçler
3 yufka
300 gr ıspanak
Bir çay kaşığı tuz
Pulbiber
Sos için
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tane yumurta
1 çay bardağından biraz az sıvı yağ
Ispanaklı Börek (Üç Yufkadan Bir Tepsi Börek) Tanımı Yapılışı
Ispanakları doğrayıp tuz ile ovalayalım. Bu etapta sulanacaktır. O suyu sıkıp dökelim. Ispanağa sıvı yağ ve pulbiber ekleyelim.
Tepsiyi yağlayıp bir yufka serelim ve üzerine sostan gezdirelim.
İkinci yufkayı da birebir biçimde serip sos gezdirelim.
Ispanağı tepsiye döşeyelim.
Son yufkayı da serip kalan sosu üzerine gezdirelim.
180 derecelik fırında pişirelim. Afiyet olsun.
3 yufka
300 gr ıspanak
Bir çay kaşığı tuz
Pulbiber
Sos için
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tane yumurta
1 çay bardağından biraz az sıvı yağ
Ispanaklı Börek (Üç Yufkadan Bir Tepsi Börek) Tanımı Yapılışı
Ispanakları doğrayıp tuz ile ovalayalım. Bu etapta sulanacaktır. O suyu sıkıp dökelim. Ispanağa sıvı yağ ve pulbiber ekleyelim.
Tepsiyi yağlayıp bir yufka serelim ve üzerine sostan gezdirelim.
İkinci yufkayı da birebir biçimde serip sos gezdirelim.
Ispanağı tepsiye döşeyelim.
Son yufkayı da serip kalan sosu üzerine gezdirelim.
180 derecelik fırında pişirelim. Afiyet olsun.