Son konular

Ispanaklı Börek

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler
1 kg ıspanak
6 adet yufka
200-300 gram çekilmiş et (kıyma)
3-4 adet soğan
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber saçası
2 adet domates ya da yarım su bardağı domates sosu
Tuz
Karabiber
Kırmızı pulbiber
Kırmızı toz biber
Sosu için:
1 su bardağı süt
1 çay bardağın biraz eksik sıvı yağ
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz

Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanlar ve sarımsaklar küçük küçük doğranıp bir tencerede kavrulur. Kıyma eklenip, 3-4 dk kavrulur.
Salçalar, domates ya da domates sosu eklenir. Üzerine ıspanak eklenip, suyunu salıp, çekene kadar kavrulur.
Diğer taraftan sos için, süt, sıvı yağ, yumurta, tuz düzgünce çırpılır.
Tepsi sıvı yağ ile yağlanıp, yufkalar açılıp, tepsiye bir kat olacak halde serilip, hazırlanmış olan sosla soslanır. Bir adet yufka için tekrar tıpkı süreç yapılır.
Ispanaklı harcın yarısı üzerine koyulur.
İki kat daha tekrar tıpkı halde yufkalar serilip soslanır.
Kalan ıspanaklı harç koyulur.
Son iki adet yufka için yeniden birebir süreci tekrarlıyoruz.
Kalan sosen üstüne dökülüp, börek fırına koyulur. 180 derecede 30-35 dk altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkınca, yarım su bardağı su böreğin üzerine serpilerek ıslatılır. Pak bir beze sarılıp, dinlendirilir.
Soğuyunca dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun .
Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Ispanaklı Peynirli Börek Tanımı İçin Gereçler 1 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı domates salçası 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 kg ıspanak 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 200 gram beyaz peynir 5 adet yufka Yufkaya sürülen karışım 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı süt 1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Ispanaklı Pırasalı Börek Tanımı İçin Gereçler 6 adet yufka Yarım kilo ıspanak 250 gram pırasa (Yeşil tarafları) 300 gram böreklik lor peyniri Sıvı yağ Tuz Üzeri için; 1 çay bardağı yoğurt Yarım çay bardağı sıvı yağ yahut 2 adet yumurta sarısı İçine; Yarım çay bardağı sıvı yağ Tuz Ispanaklı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Ispanaklı Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler 4 adet hazır yufka Sosu için; 1 su bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşı un 1 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı sirke İçi için; 2 demet ıspanak Bir çorba kasesi rendelenmiş beyaz peynir 1 tane yumurta [sarısı iç harca akı üzeri için ] 1 çay kaşığı karabiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Patatesli Çıtır Börek Tanımı İçin Gereçler 5 adet yufka İç harcı için; 3 adet orta uzunluk patates 1 adet kuru soğan 1, 5 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı tatlı toz biber 1 tatlı kaşığı domates salçası 50 gram tereyağ 2 yemek kaşığı sıvı yağ Sosu için; 1 su bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı sirke 3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Ispanaklı Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler Yarım kilo ıspanak 2 dilim bal kabağı 2 adet pırasa 4 adet yufka Tuz Sosu için 1 su bardak sıvı yağ 1 su bardak süt 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nişasta Ispanaklı Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Ispanakları ve pırasayı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt