SoruCevap
Yeni Üye
Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler
1 kg ıspanak
6 adet yufka
200-300 gram çekilmiş et (kıyma)
3-4 adet soğan
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber saçası
2 adet domates ya da yarım su bardağı domates sosu
Tuz
Karabiber
Kırmızı pulbiber
Kırmızı toz biber
Sosu için:
1 su bardağı süt
1 çay bardağın biraz eksik sıvı yağ
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanlar ve sarımsaklar küçük küçük doğranıp bir tencerede kavrulur. Kıyma eklenip, 3-4 dk kavrulur.
Salçalar, domates ya da domates sosu eklenir. Üzerine ıspanak eklenip, suyunu salıp, çekene kadar kavrulur.
Diğer taraftan sos için, süt, sıvı yağ, yumurta, tuz düzgünce çırpılır.
Tepsi sıvı yağ ile yağlanıp, yufkalar açılıp, tepsiye bir kat olacak halde serilip, hazırlanmış olan sosla soslanır. Bir adet yufka için tekrar tıpkı süreç yapılır.
Ispanaklı harcın yarısı üzerine koyulur.
İki kat daha tekrar tıpkı halde yufkalar serilip soslanır.
Kalan ıspanaklı harç koyulur.
Son iki adet yufka için yeniden birebir süreci tekrarlıyoruz.
Kalan sosen üstüne dökülüp, börek fırına koyulur. 180 derecede 30-35 dk altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkınca, yarım su bardağı su böreğin üzerine serpilerek ıslatılır. Pak bir beze sarılıp, dinlendirilir.
Soğuyunca dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun .
Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kg ıspanak
6 adet yufka
200-300 gram çekilmiş et (kıyma)
3-4 adet soğan
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber saçası
2 adet domates ya da yarım su bardağı domates sosu
Tuz
Karabiber
Kırmızı pulbiber
Kırmızı toz biber
Sosu için:
1 su bardağı süt
1 çay bardağın biraz eksik sıvı yağ
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanlar ve sarımsaklar küçük küçük doğranıp bir tencerede kavrulur. Kıyma eklenip, 3-4 dk kavrulur.
Salçalar, domates ya da domates sosu eklenir. Üzerine ıspanak eklenip, suyunu salıp, çekene kadar kavrulur.
Diğer taraftan sos için, süt, sıvı yağ, yumurta, tuz düzgünce çırpılır.
Tepsi sıvı yağ ile yağlanıp, yufkalar açılıp, tepsiye bir kat olacak halde serilip, hazırlanmış olan sosla soslanır. Bir adet yufka için tekrar tıpkı süreç yapılır.
Ispanaklı harcın yarısı üzerine koyulur.
İki kat daha tekrar tıpkı halde yufkalar serilip soslanır.
Kalan ıspanaklı harç koyulur.
Son iki adet yufka için yeniden birebir süreci tekrarlıyoruz.
Kalan sosen üstüne dökülüp, börek fırına koyulur. 180 derecede 30-35 dk altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkınca, yarım su bardağı su böreğin üzerine serpilerek ıslatılır. Pak bir beze sarılıp, dinlendirilir.
Soğuyunca dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun .
Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı