Ispanaklı Börek

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler
5 su bardağı un
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
İç materyaller:
1 kilo ıspanak
2 orta uzunluk soğan
Sıvı yağ
Tuz
Yağmalamak için:
Tereyağ
Sıvı yağ
Üzeri için :
3-4 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yumurta

Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ispanaklarımızı güzelce temizleyip doğrayalım.
Kuru soğanı yemeklik doğrayıp küçük bir tavada sıvı yağ döküp soğanları kavuralım, doğranmış ıspanaklara katıp tuzunu da ekleyip karıştıralım.
Şimdide hamurumuzu yoğuralım. Kabımıza 5 su bardağı unu alalım.
Üzerine tuzumuzu dökelim suyumuzu da katıp yoğuralım ne katı olsun ne de yumuşak ikisinin ortası bir hamur olmasına dikkat edelim gerekirse un ekleyebilirsiniz.
6 adet beze yapalım.
Tabak büyüklüğünde açıp yağlayalım üstüste.
Bırakalım streç sinema ile üzerini kapatıp 10 15 dakika kadar dinlendirelim.
Ardından incecik açarak ıspanaklı harcımızı ekleyelim rulo biçiminde saralım.
Yağlı kağıt serili tepsiye yuvarlak biçimde dizelim sosu üzerine sürüp evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.
İlk sıcağı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz.
Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt