Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler
4 adet yufka
700 gram kadar ıspanak
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
Sosu için;
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
2,5 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sirke (Üzüm yahut elma farketmez)
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Kalan sosa yumurta
Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yufkayı ortadan ikiye kesiyoruz, sosumuzdan 3 kaşık kadar gezdirip, fırça ile her yerine gelecek halde sürelim.
Yufkanın geniş tarafına çok olmayacak halde az kavrulmuş ıspanağı ekleyip sarıyoruz. Yağlanmış tepsiye yuvarlıyoruz.
Tüm yufkalar sarıldıktan sonra kalan sosun içine 1 yumurta sarısını ekleyip, yeterlice karıştıralım ve böreğimizin heryerini gelecek formda sürelim.
190 derece ayarlanmış fırında üstü pembeleşene kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun
Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 adet yufka
700 gram kadar ıspanak
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
Sosu için;
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
2,5 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sirke (Üzüm yahut elma farketmez)
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Kalan sosa yumurta
Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yufkayı ortadan ikiye kesiyoruz, sosumuzdan 3 kaşık kadar gezdirip, fırça ile her yerine gelecek halde sürelim.
Yufkanın geniş tarafına çok olmayacak halde az kavrulmuş ıspanağı ekleyip sarıyoruz. Yağlanmış tepsiye yuvarlıyoruz.
Tüm yufkalar sarıldıktan sonra kalan sosun içine 1 yumurta sarısını ekleyip, yeterlice karıştıralım ve böreğimizin heryerini gelecek formda sürelim.
190 derece ayarlanmış fırında üstü pembeleşene kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun
Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı