Ispanaklı Börek Tanımı İçin Materyaller
1,5 kg yufka
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
İç Gereçleri İçin
1 kg ıspanak
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay k karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay bardağı
Üzeri İçin
1 yumurta sarısı
Çörekotu
Susam
Ispanaklı Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle ıspanaklarımızı ayıklayıp temizliyoruz. Ocakta kaynattığımız suda ıspanakları haşlayıp süzgeçe alıyoruz. Soğuduktan sonra sıkıp küçük doğruyoruz.
Sıvıyağ koyduğumuz tavada küp küp doğradığımız kuru soğanlarımızı kavuruyoruz. İçine 1 tatlı kaşığı domates salçası kırmızı pul biber karabiber ve tuzumuzu ek edip kavuruyoruz.
En son haşlamış olduğumuz ıspanağımızı ek edip karıştırıyoruz. Yağladığımız fırın tepsisine bir tane yufkamızı yerleştirip ortasına su süt ve sıvı yağdan oluşan karışımdan sürüyoruz.
Üç yufkayı bu halde ortasını yağlayıp üst üste tepsiye diziyoruz. Üçüncü yufkanın üstüne hazırladığımız için bir kısmını koyuyoruz.
Kalan yufkalarında ortalarına hazırladığımız yağlı sostan sürüp altıncı yufkanın üstüne tekrar iç harçtan ek ediyoruz.
En son üste sonuncu yufkayı koyup üstüne yumurta sarısı sürüp çörek otu susam karışımı serpip evvelden ısıttığımız fırında kızartıyoruz. Sıcak servis ediyoruz. Afiyetler olsun
1,5 kg yufka
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
İç Gereçleri İçin
1 kg ıspanak
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay k karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay bardağı
Üzeri İçin
1 yumurta sarısı
Çörekotu
Susam
Ispanaklı Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle ıspanaklarımızı ayıklayıp temizliyoruz. Ocakta kaynattığımız suda ıspanakları haşlayıp süzgeçe alıyoruz. Soğuduktan sonra sıkıp küçük doğruyoruz.
Sıvıyağ koyduğumuz tavada küp küp doğradığımız kuru soğanlarımızı kavuruyoruz. İçine 1 tatlı kaşığı domates salçası kırmızı pul biber karabiber ve tuzumuzu ek edip kavuruyoruz.
En son haşlamış olduğumuz ıspanağımızı ek edip karıştırıyoruz. Yağladığımız fırın tepsisine bir tane yufkamızı yerleştirip ortasına su süt ve sıvı yağdan oluşan karışımdan sürüyoruz.
Üç yufkayı bu halde ortasını yağlayıp üst üste tepsiye diziyoruz. Üçüncü yufkanın üstüne hazırladığımız için bir kısmını koyuyoruz.
Kalan yufkalarında ortalarına hazırladığımız yağlı sostan sürüp altıncı yufkanın üstüne tekrar iç harçtan ek ediyoruz.
En son üste sonuncu yufkayı koyup üstüne yumurta sarısı sürüp çörek otu susam karışımı serpip evvelden ısıttığımız fırında kızartıyoruz. Sıcak servis ediyoruz. Afiyetler olsun