Ispanaklı Canak Kofte Tarifi
Resimli Ispanaklı Canak Kofte Tarifi
Ispanaklı Canak Kofte Yapılışı
Ispanaklı Canak Kofte
Malzemeler
500 gram kıyma (yağsız)
750 gram ıspanak
1 yumurta
2 kaşık sıvıyağ
4 dilim bayat ekmek ici
23 diş sarımsak
1 soğan
1 kaşık un
1 kaşık salca
bir bucuk bardak et suyu
kimyon, karabiber, yenibahar, tuz
2 yumurta (ıspanak icin)
1 cay bardağı kaşar rendesi veya bir paket kaşar peyniri
2 domates
Yemeğin Tarifi
Kıymayı buyuk bir tepsiye alın Bayat ekmek icini ufalayarak yumurtayı kırın Soğanı rendeleyin, baharatları ekleyin ve tuzunu ayarlayın Kofte harcını yoğurun Ispanaklı harc icin, ıspanakları ayıklayıp, bol suda yıkayın, kendi suyu ile haşlayın
Yumurtaları kırıp, tuzu atın ve ıspanakları doğrayıp yumurtalarla karıştırın Bir kaşık sıvı yağda, kucuk kupler şeklinde doğradığınız soğanı kavurun Bir kaşık salcayı ve bir kaşık unu ilave edin Biraz cevirip, et suyunu ilave edin Tuzunu ayarlayın ve ateşten alın Bu sosu bir kenara koyun
Hazırlanan kofte harcını altı parcaya bolun Her birini once yuvarlayın, baş parmak yardımı ile ic kısmını oyup canak şekli verin Yağlanmış bir tepsiye dizip, orta ısılı fırında 15 dakika pişirin Fırından alın
Hazırladığınız koftelerin ic kısımlarına ıspanaklı harcı doldurun Domatesleri dilimleyin
Bu dilimlerle koftenin uzerine kapak yapın Son olarak, kaşar rendesini serpin Eğer cedar peyniri kullanacaksanız, yıldız ya da ucgen şekiller verebilirsiniz Hazırladığınız sosu ıspanaklara değdirmeden tepsinin dibine dokun
Tekrar fırına surun Peynir biraz eriyinceye kadar fırında pişirin Bu dekoratif ıspanak yemeğini, dilerseniz pilavla veya pure ile servis yapabilirsiniz
imagesispanaklicanakkoftetarifiresimli5ad41bd42f06b
Resimli Ispanaklı Canak Kofte Tarifi
Ispanaklı Canak Kofte Yapılışı
Ispanaklı Canak Kofte
Malzemeler
500 gram kıyma (yağsız)
750 gram ıspanak
1 yumurta
2 kaşık sıvıyağ
4 dilim bayat ekmek ici
23 diş sarımsak
1 soğan
1 kaşık un
1 kaşık salca
bir bucuk bardak et suyu
kimyon, karabiber, yenibahar, tuz
2 yumurta (ıspanak icin)
1 cay bardağı kaşar rendesi veya bir paket kaşar peyniri
2 domates
Yemeğin Tarifi
Kıymayı buyuk bir tepsiye alın Bayat ekmek icini ufalayarak yumurtayı kırın Soğanı rendeleyin, baharatları ekleyin ve tuzunu ayarlayın Kofte harcını yoğurun Ispanaklı harc icin, ıspanakları ayıklayıp, bol suda yıkayın, kendi suyu ile haşlayın
Yumurtaları kırıp, tuzu atın ve ıspanakları doğrayıp yumurtalarla karıştırın Bir kaşık sıvı yağda, kucuk kupler şeklinde doğradığınız soğanı kavurun Bir kaşık salcayı ve bir kaşık unu ilave edin Biraz cevirip, et suyunu ilave edin Tuzunu ayarlayın ve ateşten alın Bu sosu bir kenara koyun
Hazırlanan kofte harcını altı parcaya bolun Her birini once yuvarlayın, baş parmak yardımı ile ic kısmını oyup canak şekli verin Yağlanmış bir tepsiye dizip, orta ısılı fırında 15 dakika pişirin Fırından alın
Hazırladığınız koftelerin ic kısımlarına ıspanaklı harcı doldurun Domatesleri dilimleyin
Bu dilimlerle koftenin uzerine kapak yapın Son olarak, kaşar rendesini serpin Eğer cedar peyniri kullanacaksanız, yıldız ya da ucgen şekiller verebilirsiniz Hazırladığınız sosu ıspanaklara değdirmeden tepsinin dibine dokun
Tekrar fırına surun Peynir biraz eriyinceye kadar fırında pişirin Bu dekoratif ıspanak yemeğini, dilerseniz pilavla veya pure ile servis yapabilirsiniz
imagesispanaklicanakkoftetarifiresimli5ad41bd42f06b