Ispanaklı Çarşaf Böreği

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Ispanaklı Çarşaf Böreği Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için;
7 su bardağı un
3, 5su bardağı ılık su
1,5 tatlı kaşığı tuz
İçine;
1 kg ıspanak
2 tane soğan
Tuz
Kırmızı biber
Karabiber
Ortalarına;
Yarım su bardağı sıvı yağ
125g margarin
Üzerine;
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Ispanaklı Çarşaf Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle iç harcını hazırlıyoruz.
Soğanları yağda kavuruyoruz, biraz kavrulduktan sonra bütün iç gereçlerini ekleyip rengi yoğunlaşıncaya kadar pişiriyoruz.Piştikten sonra soğumaya bırakın.
Hamurunu yapmak için tuzu ılık suda eritip ununu ek ediyoruz orta yumuşaklıkta bir hamur elde ediyoruz .
Hamurları bezelere ayırıp 10-15 dk dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamurları merdane yardımıyla açarak ortalarına sıvı yağ ve margarin sürüp üst üste koyuyoruz.
1 saat dinlendirip elimizle açıyoruz.
Açılan hamurun içerisine iç harcını koyup sarıp tepsiye koyuyoruz.
Üzerine yumurta ve sıvı yağı sürüp evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Ispanaklı Çarşaf Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt