Ispanaklı El Açması Gözleme Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
9 su bardağı un
2 su bardağı ılık su
Tuz
İç harcı için;
1 kilo ıspanak
2 adet soğan
Yarım poşet çökelek
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
Ispanaklı El Açması Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına unu, ılık su ve tuz alınarak ele yapışmayan ve yumuşak bir kıvamda hamur elde edesiye kadar yoğuralım.
Hamur üstü kapalı bir şekilde dinlenirken iç harcını hazırlayalım.
Ispanaklı iç harç için çiğden tüm malzemeler bir kaba koyulup güzelce karıştıralım ve iç harcımız hazır
İstenilirse tencerede kavurarak da olur ama bu şekilde hem çok pratik hem de nefis oluyor.
Dinlenmiş hamur tezgaha serpilmiş unla biraz toparlayalım ve bezelere ayıralım.
Unlanmış tezgaha bir tane beze alalım ve oklava yardımıyla büyük servis tabağı kadar açalım.
Bu sırada diğer bezelerin üzeri bez veya bir kapakla kesinlikle kapatalım kii bezeler kurumasın
Açılan hamurun yarısına iç harç koyalım ve içsiz kısım içli kısmın üzerine parmak uçlarıyla bastırarak iyice kapatalım.
Tüm bezelere aynı işlemi uygulayalım.
Isıtılmış teflon tavada veya saçda arkalı önlü kızarana kadar pişirelim
Sıcakken üzerine tereyağı sürülerek sıcak servis yapalım. Afiyet olsun
Ispanaklı El Açması Gözleme Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
9 su bardağı un
2 su bardağı ılık su
Tuz
İç harcı için;
1 kilo ıspanak
2 adet soğan
Yarım poşet çökelek
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
Ispanaklı El Açması Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına unu, ılık su ve tuz alınarak ele yapışmayan ve yumuşak bir kıvamda hamur elde edesiye kadar yoğuralım.
Hamur üstü kapalı bir şekilde dinlenirken iç harcını hazırlayalım.
Ispanaklı iç harç için çiğden tüm malzemeler bir kaba koyulup güzelce karıştıralım ve iç harcımız hazır
İstenilirse tencerede kavurarak da olur ama bu şekilde hem çok pratik hem de nefis oluyor.
Dinlenmiş hamur tezgaha serpilmiş unla biraz toparlayalım ve bezelere ayıralım.
Unlanmış tezgaha bir tane beze alalım ve oklava yardımıyla büyük servis tabağı kadar açalım.
Bu sırada diğer bezelerin üzeri bez veya bir kapakla kesinlikle kapatalım kii bezeler kurumasın
Açılan hamurun yarısına iç harç koyalım ve içsiz kısım içli kısmın üzerine parmak uçlarıyla bastırarak iyice kapatalım.
Tüm bezelere aynı işlemi uygulayalım.
Isıtılmış teflon tavada veya saçda arkalı önlü kızarana kadar pişirelim
Sıcakken üzerine tereyağı sürülerek sıcak servis yapalım. Afiyet olsun
Ispanaklı El Açması Gözleme Tarifi Fotoğraflı Yapılışı