Ispanaklı Fellah Köftesi Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı köftelik bulgur
Yarım su bardağından 1 parmak fazla un
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
Yarım kilo ıspanak
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
Yarım yemek kaşığı biber salçası
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Ispanaklı Fellah Köftesi Tanımı Yapılışı
Öncelikle köftemizi hazırlayalım. Bulguru ılık su ile ıslatalım ve 15-20 dakika bekletelim.
Daha sonra biber salçasını, unu, kimyon ve tuzu ekleyip bir hoş yoğuralım ve küçük fındık kesimi kadar koparıp elimizle yuvarlayıp ortasına hafif bastırıp üst üste gelmeyecek halde bir tepsiye dizelim.
Daha sonra sıcak su da biraz haşlayalım ve süzgece alıp süzülmesini sağlayalım.
Yemeklik doğranmış soğanımızı tencereye alıp yağımızı da ek edip pembeleşinceye kadar kavuralım.
Üzerine küçük küçük doğranmış sarımsakları ekleyip, bir iki karıştırıp biber salçamızıda koyup, bir iki karıştırın.
Üzerine temizlenmiş, yıkanmış ve küçük küçük doğranmış ıspanaklarıda ek edip suyunu çekmesini sağlayalım.
Suyunu güzelce çeken ıspanaklara biraz tuz ekleyip haşlanmış köftelerimizi de ek edip, yavaş yavaş karıştıralım ki köfteler ezilmesin.
Daha sonra servis tabağına alıp yanında sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt ile servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
1 su bardağı köftelik bulgur
Yarım su bardağından 1 parmak fazla un
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
Yarım kilo ıspanak
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
Yarım yemek kaşığı biber salçası
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Ispanaklı Fellah Köftesi Tanımı Yapılışı
Öncelikle köftemizi hazırlayalım. Bulguru ılık su ile ıslatalım ve 15-20 dakika bekletelim.
Daha sonra biber salçasını, unu, kimyon ve tuzu ekleyip bir hoş yoğuralım ve küçük fındık kesimi kadar koparıp elimizle yuvarlayıp ortasına hafif bastırıp üst üste gelmeyecek halde bir tepsiye dizelim.
Daha sonra sıcak su da biraz haşlayalım ve süzgece alıp süzülmesini sağlayalım.
Yemeklik doğranmış soğanımızı tencereye alıp yağımızı da ek edip pembeleşinceye kadar kavuralım.
Üzerine küçük küçük doğranmış sarımsakları ekleyip, bir iki karıştırıp biber salçamızıda koyup, bir iki karıştırın.
Üzerine temizlenmiş, yıkanmış ve küçük küçük doğranmış ıspanaklarıda ek edip suyunu çekmesini sağlayalım.
Suyunu güzelce çeken ıspanaklara biraz tuz ekleyip haşlanmış köftelerimizi de ek edip, yavaş yavaş karıştıralım ki köfteler ezilmesin.
Daha sonra servis tabağına alıp yanında sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt ile servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun