SoruCevap
Yeni Üye
Ispanaklı Gözleme (Mayasız) Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı un
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için
500 gr ıspanak
Kırmızıbiber
Karabiber
1 tatlı kaşığı salça
1 adet soğan
Ispanaklı Gözleme (Mayasız) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ıspanaklarımızı küçük küçük doğruyoruz ben el blender da çektim.
Daha sonra tavaya yağ koyup soğanları kavuruyoruz.
Daha sonra salçayı ek edip kavuruyoruz.
Sonrasında ıspanaklarımızı ekliyoruz ve kavuruyoruz.
Sonrasında baharatlarımızı katıp karıştırıyoruz.
Daha sonra hamurumuzu hazırlıyoruz un su ve tuzu katıp yoğuruyoruz.
Daha sonra yumurta büyüklüğünde pazı lar yapıyoruz bu hamur ölçüsünden 10 adet gözleme çıktı.
Daha sonra bezelerimizi açıyoruz istenilen boyutta daha sonra bir köşesine ıspanak karışımı ekleyip kapatıyoruz.
Daha sonra tavamızı yağlayıp artlı önlü pişiriyoruz. Afiyet olsun
Ispanaklı Gözleme (Mayasız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı un
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için
500 gr ıspanak
Kırmızıbiber
Karabiber
1 tatlı kaşığı salça
1 adet soğan
Ispanaklı Gözleme (Mayasız) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ıspanaklarımızı küçük küçük doğruyoruz ben el blender da çektim.
Daha sonra tavaya yağ koyup soğanları kavuruyoruz.
Daha sonra salçayı ek edip kavuruyoruz.
Sonrasında ıspanaklarımızı ekliyoruz ve kavuruyoruz.
Sonrasında baharatlarımızı katıp karıştırıyoruz.
Daha sonra hamurumuzu hazırlıyoruz un su ve tuzu katıp yoğuruyoruz.
Daha sonra yumurta büyüklüğünde pazı lar yapıyoruz bu hamur ölçüsünden 10 adet gözleme çıktı.
Daha sonra bezelerimizi açıyoruz istenilen boyutta daha sonra bir köşesine ıspanak karışımı ekleyip kapatıyoruz.
Daha sonra tavamızı yağlayıp artlı önlü pişiriyoruz. Afiyet olsun
Ispanaklı Gözleme (Mayasız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı