Ispanaklı Gözleme (Yumurtalı) Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
1 kilo un
Tuz
Su
İç harcı için ;
Yarım kilo ıspanak
5 adet yumurta
4 adet soğan
Tuz
Karabiber
Pul biber
İsteğe bağlı 1 tatlı kaşığı çemen
Ispanaklı Gözleme (Yumurtalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım.Ispanakları yıkayıp doğrayalım ve düzgünce suyunu sürdürelim.
Soğanları doğrayalım. Yağda kavuralım.
Daha sonra yumurtaları kırıp pişirelim.
Baharat ve tuzu atalım. Ocaktan alıp ıspanağın içine döküp karıştıralım. Ispanaklar zati onun sıcaklığı ile sönecek.
Hamurumuzu yoğurup bezelere ayıralım üzerini örtelim.
Bezeleri oklava yardımı ile açalım ne çok ince ne de çok kalın olacak.
Hazırladığımız harçtan koyup kapatalım.
İster sacda ister ocakta tavda pişirelim. Afiyet olsun.
Ispanaklı Gözleme (Yumurtalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
1 kilo un
Tuz
Su
İç harcı için ;
Yarım kilo ıspanak
5 adet yumurta
4 adet soğan
Tuz
Karabiber
Pul biber
İsteğe bağlı 1 tatlı kaşığı çemen
Ispanaklı Gözleme (Yumurtalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım.Ispanakları yıkayıp doğrayalım ve düzgünce suyunu sürdürelim.
Soğanları doğrayalım. Yağda kavuralım.
Daha sonra yumurtaları kırıp pişirelim.
Baharat ve tuzu atalım. Ocaktan alıp ıspanağın içine döküp karıştıralım. Ispanaklar zati onun sıcaklığı ile sönecek.
Hamurumuzu yoğurup bezelere ayıralım üzerini örtelim.
Bezeleri oklava yardımı ile açalım ne çok ince ne de çok kalın olacak.
Hazırladığımız harçtan koyup kapatalım.
İster sacda ister ocakta tavda pişirelim. Afiyet olsun.
Ispanaklı Gözleme (Yumurtalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı