Ispanaklı Gözleme Yumuşacık Lezzetli Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
1 su bardağı ılık su (250 ml )
Yarım su bardağı yoğurt ( 200 ml)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı zeytinyağı
4,5 su bardağı un (200 ml )
İç malzemesi
Yarım kilo ıspanak
2 tane kurusoğan
Yeterince zeytinyağı
1 tatlı kaşığı silme tuz
1 tatlı kaşığı kırmızıtozbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
3 yumurta ( büyükse 2 )
Yeterince kaşar yada istediğiniz peynir
Ispanaklı Gözleme Yumuşacık Lezzetli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce hamurumuzu hazırlayalım.Kabınıza suyumuzu tuz maya yoğurt şekeri kaşıkla karıştıralım ve unumuzu yavaşça ekleyelim iyice yoğuralım hafif ele saran yumuşaklıkta yoğuralım ve mayalanmaya bırakalım.
İç harcı için.Ispanakların yapraklarını yıkayalım ve bir gün önceden süzmeye bırakalım ki iyice kurusun ( burası önemli ).
Tavamıza zeytinyağımızı robottan geçirdiğimiz soğanımızı koyup kavuruyoruz.
Baharatlarını ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
İnce doğranmış süzülmüş ıspanaklarımızı ekleyip karıştırıyoruz hafif solduruyoruz ve yumurtamızı kırıp karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde alıp beze yapıyoruz ve oklava veya merdaneyle açıyoruz
İçine harcını koyup kapatıyoruz ve tavada orta ateşte pişiriyoruz.
Pişen gözlemelerimizi yağlıyoruz ve afiyetle yiyoruz yapanların şimdiden eline sağlık afiyet olsun
Ispanaklı Gözleme Yumuşacık Lezzetli Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için
1 su bardağı ılık su (250 ml )
Yarım su bardağı yoğurt ( 200 ml)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı zeytinyağı
4,5 su bardağı un (200 ml )
İç malzemesi
Yarım kilo ıspanak
2 tane kurusoğan
Yeterince zeytinyağı
1 tatlı kaşığı silme tuz
1 tatlı kaşığı kırmızıtozbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
3 yumurta ( büyükse 2 )
Yeterince kaşar yada istediğiniz peynir
Ispanaklı Gözleme Yumuşacık Lezzetli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce hamurumuzu hazırlayalım.Kabınıza suyumuzu tuz maya yoğurt şekeri kaşıkla karıştıralım ve unumuzu yavaşça ekleyelim iyice yoğuralım hafif ele saran yumuşaklıkta yoğuralım ve mayalanmaya bırakalım.
İç harcı için.Ispanakların yapraklarını yıkayalım ve bir gün önceden süzmeye bırakalım ki iyice kurusun ( burası önemli ).
Tavamıza zeytinyağımızı robottan geçirdiğimiz soğanımızı koyup kavuruyoruz.
Baharatlarını ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
İnce doğranmış süzülmüş ıspanaklarımızı ekleyip karıştırıyoruz hafif solduruyoruz ve yumurtamızı kırıp karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde alıp beze yapıyoruz ve oklava veya merdaneyle açıyoruz
İçine harcını koyup kapatıyoruz ve tavada orta ateşte pişiriyoruz.
Pişen gözlemelerimizi yağlıyoruz ve afiyetle yiyoruz yapanların şimdiden eline sağlık afiyet olsun
Ispanaklı Gözleme Yumuşacık Lezzetli Tarifi Fotoğraflı Yapılışı