Ispanaklı Gözleme Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
Tuz
İçi için;
Yarım kilo ıspanak
Tuz
2 adet çökelek yada 1 kalıp peynir
Ispanaklı Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Geniş bir kaba unumuzu ve tuzu alıp karıştırın ortasını açıp, suyu yavaş yavaş ekleyip, yoğurun.
Yumuşak bir hamur elde edin. Küçük yada büyük istediğiniz boyutta bezeler yapın.
Merdane ile incecik yufkalar açın bir kenarına ıspanaklı harçtan yeteri kadar ekleyip, kapatalım.
Yarım ay biçimi verelim yağsız tavada önlü gerili pişirelim.
İki tarafınada tereyağı sürelim.
Bütün bezeleri tıpkı biçimde yapıp, bitirelim. Ispanak içi ve hamur birebir oluyor hiç artmıyor. Afiyet olsun
Ispanaklı Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
Tuz
İçi için;
Yarım kilo ıspanak
Tuz
2 adet çökelek yada 1 kalıp peynir
Ispanaklı Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Geniş bir kaba unumuzu ve tuzu alıp karıştırın ortasını açıp, suyu yavaş yavaş ekleyip, yoğurun.
Yumuşak bir hamur elde edin. Küçük yada büyük istediğiniz boyutta bezeler yapın.
Merdane ile incecik yufkalar açın bir kenarına ıspanaklı harçtan yeteri kadar ekleyip, kapatalım.
Yarım ay biçimi verelim yağsız tavada önlü gerili pişirelim.
İki tarafınada tereyağı sürelim.
Bütün bezeleri tıpkı biçimde yapıp, bitirelim. Ispanak içi ve hamur birebir oluyor hiç artmıyor. Afiyet olsun
Ispanaklı Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı