Son konular

Ispanaklı Graten

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Ispanaklı Graten Tanımı İçin Malzemeler
1 bağ ıspanak
1 kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 diş sarımsak
Yarım tatlı kaşığı biber salçası
Yarım tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı pul biber
Tuz
Başemal sosu için;
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Yarım yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz

Ispanaklı Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kırmızı tencereye alalım ,küp küp doğradığımız soğanlarımızı rengi değişince salçasını ekleyelim.
Ispanaklarını katıp tuzunu da ekleyip kapağını kapatmadan orta karıştırıp ıspanaklar suyunuzu bırakana kadar kavuralım.
Su bırakırsa suyunu içerisinden alalım.
Baharatları ekleyip ıspanağımızı borcamımıza alıyoruz.
Başamel sos için bir tencereye yarım yemek kaşığı tereyağını eritip unumuzla kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
2 su bardağı sütümüzü ekleyip süratlice karıştırıyoruz.
Koyulaşıp kıvam alıncaya kadar çırpalım bir su bardağı kaşar peynirini tuzunu karabiberini ekleyip ocaktan alalım.
Hazırladığımız beşamel sosunu ıspanaklarımızın üzerine koyup 200 derecede kaşarlar kızarana fırında pişiriyoruz. Dilediğiniz üzere servis edebiliriz afiyet olsun
Ispanaklı Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt