Ispanaklı Gül Böreği (Yumuşacık) Tanımı İçin Gereçler
6 adet günlük yufka
Sos İçin
1 su bardağı sıvı yağ
8-9 yemek kaşığı yoğurt
2 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
3-4 damla limon
1 paket kabartma tozu
İçi İçin
1 kilo ıspanak
2 adet soğan
1 yemek kaşığı dolu değil salça
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Ispanaklı Gül Böreği (Yumuşacık) Tanımı Yapılışı
Kuru soğanlarımızı doğrayıp sıvı yağda kavuralım üzerine kendi buharında kavrulmuş ıspanağımızı ekleyelim.
Tuz ve bahaRatları ekleyip kavrulan ıspanağı bir kenara alalım. Sosumuzu hazırlayalım yufkamızı serelim ve üzerine sosumuzdan gezdirip fırça ile her yerine sürelim.
Yufkamızı 4 de keselim ıspanağı serpiştirelim ve uzun kenardan başlayım rulo yapalım kendi etfafında döndürüp biçim verelim.
Yufka bitene kadar devam edelim. Kalan sosumuzun içine yumurta kırıp böreklerimizin üzerine sürelim.
Susam ve çörek otu serpip 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
6 adet günlük yufka
Sos İçin
1 su bardağı sıvı yağ
8-9 yemek kaşığı yoğurt
2 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
3-4 damla limon
1 paket kabartma tozu
İçi İçin
1 kilo ıspanak
2 adet soğan
1 yemek kaşığı dolu değil salça
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Ispanaklı Gül Böreği (Yumuşacık) Tanımı Yapılışı
Kuru soğanlarımızı doğrayıp sıvı yağda kavuralım üzerine kendi buharında kavrulmuş ıspanağımızı ekleyelim.
Tuz ve bahaRatları ekleyip kavrulan ıspanağı bir kenara alalım. Sosumuzu hazırlayalım yufkamızı serelim ve üzerine sosumuzdan gezdirip fırça ile her yerine sürelim.
Yufkamızı 4 de keselim ıspanağı serpiştirelim ve uzun kenardan başlayım rulo yapalım kendi etfafında döndürüp biçim verelim.
Yufka bitene kadar devam edelim. Kalan sosumuzun içine yumurta kırıp böreklerimizin üzerine sürelim.
Susam ve çörek otu serpip 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.