Ispanaklı Gül Böreği

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Ispanaklı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
3 adet taze yufka
Sosu için;
2 tane yumurta (1 inin sarısı üzerine)
1 ,5 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı sirke
İç harcı için
1 kg ıspanak
3 adet kuru soğan
Sıvı yağ
Tuz
İpek biber
Karabiber
(iç harcı olarak istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz ben ıspanaklı ve peynirli yaptım)

Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak harcımızı hazırlayalım. Ispanakları iyice yıkayıp sirkeli suda bekletelim.
O sırada soğanları doğrayıp yağ da kavuralım.
Ispanakları süzüp tekrar yıkayıp tencereye alıp yumuşamasını bekleyelim yumuşadıktan sonra baharatları ekleyip altını kapatalım.
Yumurta, süt ,yağ un ve sirkeyi iyice karıştırıp sosu hazırlayalım.
Yufkaları dörte keselim, kestiğimiz her bir parçaya hazırladığımız sostan 3 kaşık olacak şekilde sürelim.
İçine harçtan koyup rulo şeklinde saralım. İçe doğru kıvırarak gül şekli verelim.
Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayalım.
Üzerine kalan sosdan en az 2 kaşık döküp ayırdığımız yumurta sarısını da sürüp 10 dk bekletip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun
Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt