Ispanaklı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
500 gr ıspanak
4 adet orta boy soğan
3 adet yufka
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
200 gr lor ve peynir karışımı (yalnızca lor ile de olur)
Sosu için;
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
Üzeri için;
Susam ve çörek otu
Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak tavaya 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağını alalım.
Üzerine küçük küçük doğranan soğanları ekleyip, 3-4dk kavuralım.
Soğanları ocaktan alalım.
Yıkayıp temizlenen ıspanakları küçük bir şekilde doğrayalım.
Derin bir kaseye ıspanakları, kavurduğumuz soğanları ve peynirli karışımı alalım.
Tuzu ve karabiberi ekleyelim. Hepsini iyice karıştıralım.
Yufkayı masaya alalım. Yufkayı 4er parmak genişliğinde keselim. Daha sonra tam ortadan ikiye bölelim.
Böldüğümüz yufkalara iç harçtan bolca koyalım.
Rulo biçiminde saralım. Gül şeklinde dolayalım. Ucunu böreğin altına sıkıştıralım.
Böreklerin her birini sardıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
Sosu için; sütü ,yoğurdu,yağı ve yumurtayı derin bir kaseye alalım.
Çırpıcı ile karışana kadar çırpalım.
Sosu böreğin üzerine her yerine gelecek şekilde dökelim.
Böreğin üzerini susam ve çörek otu ile süsleyelim.
Böreği önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
İlk sıcaklığı geçen börekleri servis edelim.
Afiyet olsun
Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
500 gr ıspanak
4 adet orta boy soğan
3 adet yufka
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
200 gr lor ve peynir karışımı (yalnızca lor ile de olur)
Sosu için;
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
Üzeri için;
Susam ve çörek otu
Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak tavaya 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağını alalım.
Üzerine küçük küçük doğranan soğanları ekleyip, 3-4dk kavuralım.
Soğanları ocaktan alalım.
Yıkayıp temizlenen ıspanakları küçük bir şekilde doğrayalım.
Derin bir kaseye ıspanakları, kavurduğumuz soğanları ve peynirli karışımı alalım.
Tuzu ve karabiberi ekleyelim. Hepsini iyice karıştıralım.
Yufkayı masaya alalım. Yufkayı 4er parmak genişliğinde keselim. Daha sonra tam ortadan ikiye bölelim.
Böldüğümüz yufkalara iç harçtan bolca koyalım.
Rulo biçiminde saralım. Gül şeklinde dolayalım. Ucunu böreğin altına sıkıştıralım.
Böreklerin her birini sardıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
Sosu için; sütü ,yoğurdu,yağı ve yumurtayı derin bir kaseye alalım.
Çırpıcı ile karışana kadar çırpalım.
Sosu böreğin üzerine her yerine gelecek şekilde dökelim.
Böreğin üzerini susam ve çörek otu ile süsleyelim.
Böreği önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
İlk sıcaklığı geçen börekleri servis edelim.
Afiyet olsun
Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı