Ispanaklı Gül Böreği Tanımı İçin Materyaller
1 kg yufka
İçi için;
500 gram ıspanak
1 adet büyük kuru soğan
250 gram lor peyniri
Tuz ,karabiber
Toz kırmızı biber
Tuz
Sosu için ;
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı un
Üzerine;
Yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Yapılışı
Ispanaklarımızı güzelce yıkayıp doğruyoruz yemeklik doğradığımız soğanlarımızı da ek ediyoruz.
Peynirimizi baharatlarımızı da ek edip harmanlıyoruz .
Daha sonra farklı bi kasede sıvı yağ su ve unumuzu karıştırıyoruz ve böreğimizi yapmaya başlıyoruz.
Yufkalarımızı 4 de bölerek hazırlıyoruz yufkaların ortasına sosumuzdan biraz dökerek ıspanaklı harcımızı koyarak sarıyoruz ve klasik gül böreği biçiminde sararak tepsimize diziyoruz.
Yufkalar bitene kadar daha sonra üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırarak fırça yardımıyla böreklerimize sürüyoruz .
190 derece ısıtılmış fırında ortalama 40 dakika kadar pişiriyoruz afiyet olsun arkadaşlar
1 kg yufka
İçi için;
500 gram ıspanak
1 adet büyük kuru soğan
250 gram lor peyniri
Tuz ,karabiber
Toz kırmızı biber
Tuz
Sosu için ;
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı un
Üzerine;
Yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Yapılışı
Ispanaklarımızı güzelce yıkayıp doğruyoruz yemeklik doğradığımız soğanlarımızı da ek ediyoruz.
Peynirimizi baharatlarımızı da ek edip harmanlıyoruz .
Daha sonra farklı bi kasede sıvı yağ su ve unumuzu karıştırıyoruz ve böreğimizi yapmaya başlıyoruz.
Yufkalarımızı 4 de bölerek hazırlıyoruz yufkaların ortasına sosumuzdan biraz dökerek ıspanaklı harcımızı koyarak sarıyoruz ve klasik gül böreği biçiminde sararak tepsimize diziyoruz.
Yufkalar bitene kadar daha sonra üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırarak fırça yardımıyla böreklerimize sürüyoruz .
190 derece ısıtılmış fırında ortalama 40 dakika kadar pişiriyoruz afiyet olsun arkadaşlar