Ispanaklı Gül Börek Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yufka
1 kilo ıspanak(sadece yapraklar)
1 adet büyük boy kuru soğan
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı salça (Biber salçası)
Tuz
250 gram kıyma isteğe göre (Daha güzel oluyor)
Sosu için;
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke
Üzerine;
1 yumurta sarısı
Susam
Çörekotu
Ispanaklı Gül Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak böreğimizin iç harcını hazırlıyoruz; bunun için ıspanakları doğrayıp, bolca bolca yıkıyoruz. Kenara süzülmeye bırakıyoruz.
Daha sonra, tavaya yağı alarak üzerine soğanı ilave edip güzelce kavuruyoruz kıymayıda ekliyoruz pişiriyoruz.
Üzerine baharatlarını ilave edip ıspanakları ekliyoruz. Yüksek ateşte hemen bir soteliyoruz çok pişirmenize gerek yok. Daha sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Sosu için; tüm malzemeyi bir kaba alıp çırpıyoruz. Yufkayı tezgaha serip üzerine sostan yayıp fırça yardımıyla her yerine sürüyoruz ve dört eşit parçaya bölüyoruz.
Geniş kısma iç harcından ekliyoruz ve üçgen kısma doğru rulo yaparak sarıyoruz daha sonra gül şeklini veriyoruz.
Üzerine yumurta sarısını sürüyoruz çörek otundan serperek 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun.
Ispanaklı Gül Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 adet yufka
1 kilo ıspanak(sadece yapraklar)
1 adet büyük boy kuru soğan
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı salça (Biber salçası)
Tuz
250 gram kıyma isteğe göre (Daha güzel oluyor)
Sosu için;
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke
Üzerine;
1 yumurta sarısı
Susam
Çörekotu
Ispanaklı Gül Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak böreğimizin iç harcını hazırlıyoruz; bunun için ıspanakları doğrayıp, bolca bolca yıkıyoruz. Kenara süzülmeye bırakıyoruz.
Daha sonra, tavaya yağı alarak üzerine soğanı ilave edip güzelce kavuruyoruz kıymayıda ekliyoruz pişiriyoruz.
Üzerine baharatlarını ilave edip ıspanakları ekliyoruz. Yüksek ateşte hemen bir soteliyoruz çok pişirmenize gerek yok. Daha sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Sosu için; tüm malzemeyi bir kaba alıp çırpıyoruz. Yufkayı tezgaha serip üzerine sostan yayıp fırça yardımıyla her yerine sürüyoruz ve dört eşit parçaya bölüyoruz.
Geniş kısma iç harcından ekliyoruz ve üçgen kısma doğru rulo yaparak sarıyoruz daha sonra gül şeklini veriyoruz.
Üzerine yumurta sarısını sürüyoruz çörek otundan serperek 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun.
Ispanaklı Gül Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı