Ispanaklı guz corbası resimli,
imagesispanakliguzcorbasiresimli5ad4641d32f4c
ISPANAKLI GUZ CORBASI
Malzemeler
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 su bardağı haşlanmış nohut (konserve nohut kullanılmasını oneririm)
1 su bardağı ev eriştesi (hazır erişte ya da hazır Kayseri mantısı da kullanabilirsiniz)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tepeleme yemek kaşığı domates salcası
89 su bardağı et ya da tavuk suyu
100 gr ıspanak yaprağı (yaklaşık 1012 adet iri yaprağa denktir)
3 diş dovulmuş sarımsak
3 yemek kaşığı nar ekşisi (1 adet buyuk boy limonun suyu da kullanılabilir)
1 yemek kaşığı kum nane
2 cay kaşığı kırmızı pul biber
1 cay kaşığı tuz
Yapılışı
Ispanak yaprakları ayıklanıp iyice yıkanır ve incecik kıyılır
Salca, zeytinyağı, et ya da tavuk suyu orta boy bir tencereye koyulup orta ısılı ateşte, kaynayıncaya kadar pişirilir (salca katılmadan once suda eritilir)
Diğer taraftan, dovulmuş sarmısak ve nar ekşisi (limon suyu da kullanılabilir) kucuk bir kasede cırpılır
Bu corba icin ev eriştesi ya da ev makarnasının kırık kısımları kullanılır Kucuk Kayseri mantısı da bu corba icin uygun olabilir Eğer ikisi de yoksa 1 su bardağı hazır erişte kullanılabilir
Corbanın suyu kaynamaya başlayınca haşlanmış nohut, yeşil mercimek ve erişte de tencereye aktarılıp sık sık karıştırılarak 10 dakika kadar pişirilir Ispanak eklenip karıştırılmaya devam edilerek 5 dakika daha pişirilir
Hazırlanan sarımısaklı sos, karıştırılarak corbaya ilave edilir Tuz, kuru nane ve kırmızı pul biber serpiştirilip corba 10 dakika daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır Sıcak sıcak servise sunulur
imagesispanakliguzcorbasiresimli5ad4641d32f4c
ISPANAKLI GUZ CORBASI
Malzemeler
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 su bardağı haşlanmış nohut (konserve nohut kullanılmasını oneririm)
1 su bardağı ev eriştesi (hazır erişte ya da hazır Kayseri mantısı da kullanabilirsiniz)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tepeleme yemek kaşığı domates salcası
89 su bardağı et ya da tavuk suyu
100 gr ıspanak yaprağı (yaklaşık 1012 adet iri yaprağa denktir)
3 diş dovulmuş sarımsak
3 yemek kaşığı nar ekşisi (1 adet buyuk boy limonun suyu da kullanılabilir)
1 yemek kaşığı kum nane
2 cay kaşığı kırmızı pul biber
1 cay kaşığı tuz
Yapılışı
Ispanak yaprakları ayıklanıp iyice yıkanır ve incecik kıyılır
Salca, zeytinyağı, et ya da tavuk suyu orta boy bir tencereye koyulup orta ısılı ateşte, kaynayıncaya kadar pişirilir (salca katılmadan once suda eritilir)
Diğer taraftan, dovulmuş sarmısak ve nar ekşisi (limon suyu da kullanılabilir) kucuk bir kasede cırpılır
Bu corba icin ev eriştesi ya da ev makarnasının kırık kısımları kullanılır Kucuk Kayseri mantısı da bu corba icin uygun olabilir Eğer ikisi de yoksa 1 su bardağı hazır erişte kullanılabilir
Corbanın suyu kaynamaya başlayınca haşlanmış nohut, yeşil mercimek ve erişte de tencereye aktarılıp sık sık karıştırılarak 10 dakika kadar pişirilir Ispanak eklenip karıştırılmaya devam edilerek 5 dakika daha pişirilir
Hazırlanan sarımısaklı sos, karıştırılarak corbaya ilave edilir Tuz, kuru nane ve kırmızı pul biber serpiştirilip corba 10 dakika daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır Sıcak sıcak servise sunulur