Son konular

Ispanaklı Kapalı Pide (En Lezzetli Haliyle)

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Ispanaklı Kapalı Pide (En Lezzetli Haliyle) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Un
İç harcı için;
Yarım kilo ıspanak
1 tane soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
Karabiber
Toz kırmızı biber
Pulbiber
Tuz

Ispanaklı Kapalı Pide (En Lezzetli Haliyle) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için; süt, su, maya, şeker ve tuzu çırpalım. Üzerine yavaş yavaş unu ekleyelim orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim. En az 2 saat mayalandıralım.
İçi için; geniş bir tavaya zeytinyağını koyalım soğanları kavuralım üzerine temizlenmiş doğranmış ıspanağı ekleyelim ve kavuralım. Baharatları ve tuzu ekleyelim suyunu çekene kadar pişirelim ve soğutalım.
Soğuyan harca peyniri ilave edelim. Hamurumuzu bezeleyelim. Unlayarak uzun ince açalım. İçine harç koyalım ve kapatalım.
Önceden ısınmış 250 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Soğuyan pidelere tereyağı sürelim.
Ispanaklı Kapalı Pide (En Lezzetli Haliyle) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt