Son konular

Ispanaklı Kır Pidesi

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Ispanaklı Kır Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
500 gram ıspanak
2 baş kuru soğan
1 yemek kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
250 gram kıyma
1 yemek kaşığı tozbiber
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı yada sıvı yağı
1 tatlı kaşığı tuz
Hamur için ;
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket kuru maya yada yaş maya
1 yemek kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı tuz
5-6 su bardağı un (kontrollü dökülecek)

Ispanaklı Kır Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel ıspanakları yıkadıktan sonra doğrayalım.
Kuru soğanları piyazlık halde doğrayalım .
Verilen bütün malzemeyi uygun bir kapta daima birlikte güzelce karıştıralım.
Hamur yapılışı; Ilık su ile sütü uygun bir kaba alı kuru maya ile tozşekeri düzgünce karıştırın .10 dk bekletin .
Daha sonra un ile tuz ekleyip güzelce yoğurun .
Unu denetimli formda dökün çok sert hamur olmasın .
Sonra üzerini kapak yada streç ile kapatıp 1 saat mayalandırın .
Hamurdan bezeler alın.
Uzun pide biçiminde açıp içine iç harçtan koyup iki kenarını üzerine çevirin.
180 derecede fırında yaklaşık 20 dk pişirin.
İster konutumuzda hamur yapıp içine bu malzemeyi koyup fırında pişirebilirsiniz ister dışarda taş fırında verip kapalı pide yaptırabilirsiniz.

Çok lezzetli oluyor. Ben iç harcını hazırlayıp taş fırına yolladım sizde istediğiniz halde tercihinize nazaran yapabilirsiniz.

Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun

Ispanaklı Kır Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Kır Pidesi Tanımı İçin Materyaller Hamuru İçin 4 su bardağı un Tek kullanımlık kuru maya 1 yemek kaşığı tuz Aldığı kadar su İçi İçin 250 gram kıyma 2 tane soğan 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı kekik 1 tane domates Maydanoz 3 tane yeşil biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Kır Pidesi Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 paket kuru maya Un İç gereci kıymalı harç için 300 gr kıyma 2 âdet kuru soğan 2 adet kapya biber Maydanoz 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı salça 4 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Kır Pidesi Tanımı İçin Gereçler Hamuru için: 1 su bardağı süt 2 su bardağı su 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı toz şeker 1 paket kuru maya 6-7 su bardağı un ( yumuşak bir hamur olacak denetimli koyun) İçi için: Yarım kg kıyma 2 adet soğan 2 adet çarliston biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Kıymalı Kır Pidesi Tanımı İçin Malzemeler 1 kilo un 2 tane yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı ya da margarin 1 paket yaş maya 1 tatlı kaşığı şeker Yeterince tuz 2-2.5 su bardağı kadar ılık süt İç Harcı İçin ; Yarım kilo kıyma 4-5 adet kuru soğan Yarım demet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Kapalı Pide (Bafra Pidesi) (Kıymalı/Ispanaklı) Tanımı İçin Malzemeler Hamur için; 1 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı kuru maya 1 çay kaşığı tuz 3 su bardağı un Kıymalı iç harcı için; 300 gram kıyma Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 adet kuru soğan Tuz, pulbiber Ispanaklı iç harcı için; 300 gram...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
Üst Alt