Ispanaklı Kiş Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
3 su bardağı un
1 çay bardağı yağ
2 yemek kaşığı yumuşak tereyağ
1 çay bardağı yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
1 cimdik tuz
Ispanaklı harcı için;
Yarım kg ıspanak
1 tane kuru soğan
Zeytinyağı
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
Yarım litre süt
Tuz, karabiber, muskat rendesi(olmasa da olur)
Ispanaklı Kiş Tanımı Yapılışı
Beşamel sos için, yağ ve unu kavurup süt ekleyin, çırpıcı ile karıştırın topaklanma olmasın.
Baharatları da koyup ıspanağa ek etmek için bir kenara alın.
Ispanakları yıkayıp ıspanak ve soğanı doğrayın.
Tavaya zeytinyağı alıp soğanı ve ıspanağı birlikte kavurun.
Suyunu çekince beşamel sosunu da ekleyip karıştırın ve bekleyin. Fazla pişirmeyin sonuçta fırında da pişecek.
Öteki taraftan tart hamuru için gereçleri kaba alıp yumuşak bir hamur yoğurun.
Tart kalıbını yağlayıp hamuru kalıba yayın.
Çatalla delikler açın.
180 derecede 20 dk pişirin.
Ispanaklı karışımı dökün.
Üzerine de rendelenmiş kaşar peyniri serpin, tekrar fırına alıp 15 dk daha pişiriniz. Afiyet olsun.
Hamuru için;
3 su bardağı un
1 çay bardağı yağ
2 yemek kaşığı yumuşak tereyağ
1 çay bardağı yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
1 cimdik tuz
Ispanaklı harcı için;
Yarım kg ıspanak
1 tane kuru soğan
Zeytinyağı
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
Yarım litre süt
Tuz, karabiber, muskat rendesi(olmasa da olur)
Ispanaklı Kiş Tanımı Yapılışı
Beşamel sos için, yağ ve unu kavurup süt ekleyin, çırpıcı ile karıştırın topaklanma olmasın.
Baharatları da koyup ıspanağa ek etmek için bir kenara alın.
Ispanakları yıkayıp ıspanak ve soğanı doğrayın.
Tavaya zeytinyağı alıp soğanı ve ıspanağı birlikte kavurun.
Suyunu çekince beşamel sosunu da ekleyip karıştırın ve bekleyin. Fazla pişirmeyin sonuçta fırında da pişecek.
Öteki taraftan tart hamuru için gereçleri kaba alıp yumuşak bir hamur yoğurun.
Tart kalıbını yağlayıp hamuru kalıba yayın.
Çatalla delikler açın.
180 derecede 20 dk pişirin.
Ispanaklı karışımı dökün.
Üzerine de rendelenmiş kaşar peyniri serpin, tekrar fırına alıp 15 dk daha pişiriniz. Afiyet olsun.