Ispanaklı Kiş Tarifi İçin Malzemeler
150 gram tereyağı
2 adet yumurta
1 çay kaşığı ucu ile tuz
1 çay kaşığı ucu ile karabiber
3 su bardağı un
Yarım su bardağı su
Harcı için;
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım kg ıspanak
Pastırma
Sosu için;
2 yumurta
1 kutu sıvı krema (200 gr)
Tuz
Üzeri için;
Kaşar peyniri
Ispanaklı Kiş Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kişin hamurunu hazırlamak için tereyağı, yumurta, soğuk su, tuz ve unu tezgaha veya uygun bir kaba alarak ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur olana kadar yoğuralım.
Hamurumuzun üzerini streçleyerek 1 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
Ispanakları yıkayıp küçük küçük doğrayalım.
Daha sonra iç harcı için tavaya sıvı yağı ve doğradığımız ıspanakları alarak kavuralım.
Hamurumuzu açacağımız zemine un serpelim ve merdane yardımı ile kullanacağımız kalıbın boyutunda açalım.
Hamurumuzu kalıba aldıktan sonra kabarmaması için hamurumuza çatal ile delikler açalım ve önceden ısıttığımız 180°c fırında yaklaşık 10 – 15 dakika pişirelim.
Sosu için yumurtayı ve sıvı kremayı bir kaba alarak çırpalım ve tuzunu karabiberini ayarlayalım.
Hamurumuzu fırından çıkartıp üzerine ıspanağı ve pastırmalarımızı koyalım.
Hazırladığımız sosu da üzerine gezdirerek 180°c fırında kızarana kadar pişirelim.
Pişmesine yakın kişimizi fırından alalım ve üzerine rendelenmiş kaşar peynirlerini ekleyerek tekrardan fırına verelim.
Peynirler eridikten sonra ıspanaklı pastırmalı kişimiz hazır.
Fırından alalım ve dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun
Ispanaklı Kiş Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
150 gram tereyağı
2 adet yumurta
1 çay kaşığı ucu ile tuz
1 çay kaşığı ucu ile karabiber
3 su bardağı un
Yarım su bardağı su
Harcı için;
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım kg ıspanak
Pastırma
Sosu için;
2 yumurta
1 kutu sıvı krema (200 gr)
Tuz
Üzeri için;
Kaşar peyniri
Ispanaklı Kiş Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kişin hamurunu hazırlamak için tereyağı, yumurta, soğuk su, tuz ve unu tezgaha veya uygun bir kaba alarak ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur olana kadar yoğuralım.
Hamurumuzun üzerini streçleyerek 1 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
Ispanakları yıkayıp küçük küçük doğrayalım.
Daha sonra iç harcı için tavaya sıvı yağı ve doğradığımız ıspanakları alarak kavuralım.
Hamurumuzu açacağımız zemine un serpelim ve merdane yardımı ile kullanacağımız kalıbın boyutunda açalım.
Hamurumuzu kalıba aldıktan sonra kabarmaması için hamurumuza çatal ile delikler açalım ve önceden ısıttığımız 180°c fırında yaklaşık 10 – 15 dakika pişirelim.
Sosu için yumurtayı ve sıvı kremayı bir kaba alarak çırpalım ve tuzunu karabiberini ayarlayalım.
Hamurumuzu fırından çıkartıp üzerine ıspanağı ve pastırmalarımızı koyalım.
Hazırladığımız sosu da üzerine gezdirerek 180°c fırında kızarana kadar pişirelim.
Pişmesine yakın kişimizi fırından alalım ve üzerine rendelenmiş kaşar peynirlerini ekleyerek tekrardan fırına verelim.
Peynirler eridikten sonra ıspanaklı pastırmalı kişimiz hazır.
Fırından alalım ve dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun
Ispanaklı Kiş Tarifi Fotoğraflı Yapılışı