Ispanaklı Kiş Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
1 su bardağı + 1 su bardağından 1 parmak eksik un
1 yumurta
1 doruklara kaşık yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağı
Yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
İç gereci;
400 gram ıspanak
1 soğan
10 15 adet mantar
1 adet kırmızı biber
Beyaz peynir
Tuz, karabiber, pulbiber
Zeytinyağı
Üzeri için;
1 paket krema
1 adet yumurta
Kaşar peyniri
Ispanaklı Kiş Tanımı Yapılışı
Kiş hamuru için tüm gereçler yoğrulur.
Ben ince bir hamur istediğim için az olcu ile yaptım.
Dileyen 3 bardak un ve 2 yumurta iki kaşık yoğurt halince ölçüyü arttırabilir.
Yoğrulan hamur az unlanmış tezgahta kalıptan biraz büyük olacak formda açılır.
Kalıba yerleştirilir.
Kabarma olmaması için tart kalıbının ortasına yağlı kağıt koyup üzerine çiğ bakliyat koyabilirsiniz.
İç harç için peynir hariç tüm materyaller kavrulur. Harç suyunu çektiğinde altı kapatılır.
Pişen tart hamurunu içine harç yapılmadan evvel tabanı uyarlanmış beyaz peynir ile kaplanır.
Üzerine harç yayılır.
Sos gereci çırpılarak üzerine gezdirilir.
180 derecede fırına verilir üst kısmı biraz pişmeye başlayınca kaşar rendesi serpiştirin.
Kaşar eriyen kadar fırında tutulur.
Afiyet olsun.
Hamuru için;
1 su bardağı + 1 su bardağından 1 parmak eksik un
1 yumurta
1 doruklara kaşık yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağı
Yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
İç gereci;
400 gram ıspanak
1 soğan
10 15 adet mantar
1 adet kırmızı biber
Beyaz peynir
Tuz, karabiber, pulbiber
Zeytinyağı
Üzeri için;
1 paket krema
1 adet yumurta
Kaşar peyniri
Ispanaklı Kiş Tanımı Yapılışı
Kiş hamuru için tüm gereçler yoğrulur.
Ben ince bir hamur istediğim için az olcu ile yaptım.
Dileyen 3 bardak un ve 2 yumurta iki kaşık yoğurt halince ölçüyü arttırabilir.
Yoğrulan hamur az unlanmış tezgahta kalıptan biraz büyük olacak formda açılır.
Kalıba yerleştirilir.
Kabarma olmaması için tart kalıbının ortasına yağlı kağıt koyup üzerine çiğ bakliyat koyabilirsiniz.
İç harç için peynir hariç tüm materyaller kavrulur. Harç suyunu çektiğinde altı kapatılır.
Pişen tart hamurunu içine harç yapılmadan evvel tabanı uyarlanmış beyaz peynir ile kaplanır.
Üzerine harç yayılır.
Sos gereci çırpılarak üzerine gezdirilir.
180 derecede fırına verilir üst kısmı biraz pişmeye başlayınca kaşar rendesi serpiştirin.
Kaşar eriyen kadar fırında tutulur.
Afiyet olsun.