Ispanaklı Kiş Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için:
125 gram tereyağı
1 adet yumurta
1 fincan sıvı yağ
1 fincan süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı karbonat
Alabildiği kadar un (yumuşak bir hamur olacak)
İç harcı için:
1 büyük uzunluk soğan
Yarım kilo ıspanak
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
Tuz, karabiber, kimyon
Üzeri için:
Kaşar peynir
Ispanaklı Kiş Tanımı Yapılışı
Hamur materyallerini karıştırıp yoğurun buzdolabında 1 saat dinlendirin (vaktiniz yoksa dinlendirmeyebilirsiniz).
Soğanı yağda kavurun doğranmış ıspanakları ekleyin .
Biraz daha kavurun ocağı kapatıp baharatları ekleyin biraz soğuyunca yumurta ve yoğurt ekleyip karıştırın.
Yuvarlak büyük uzunluk borcamı yağlayıp unlayın.
Hamuru iki yağlı kağıt ortasında merdane ile açın borcama yerleştirin el ile bastırıp kenarlarına tart formu verin ve çatalla delikler açın ki kabarmasın.
200 derece fırında 15 dakika pişirin çıkarın iç harcı dökün.
Ben üzerine birkaç tane kuru domateste ekledim.
Sonra kaşar peyniri de serpin 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Hamuru için:
125 gram tereyağı
1 adet yumurta
1 fincan sıvı yağ
1 fincan süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı karbonat
Alabildiği kadar un (yumuşak bir hamur olacak)
İç harcı için:
1 büyük uzunluk soğan
Yarım kilo ıspanak
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
Tuz, karabiber, kimyon
Üzeri için:
Kaşar peynir
Ispanaklı Kiş Tanımı Yapılışı
Hamur materyallerini karıştırıp yoğurun buzdolabında 1 saat dinlendirin (vaktiniz yoksa dinlendirmeyebilirsiniz).
Soğanı yağda kavurun doğranmış ıspanakları ekleyin .
Biraz daha kavurun ocağı kapatıp baharatları ekleyin biraz soğuyunca yumurta ve yoğurt ekleyip karıştırın.
Yuvarlak büyük uzunluk borcamı yağlayıp unlayın.
Hamuru iki yağlı kağıt ortasında merdane ile açın borcama yerleştirin el ile bastırıp kenarlarına tart formu verin ve çatalla delikler açın ki kabarmasın.
200 derece fırında 15 dakika pişirin çıkarın iç harcı dökün.
Ben üzerine birkaç tane kuru domateste ekledim.
Sonra kaşar peyniri de serpin 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.