Resimli Ispanaklı kıymalı lorlu borek tarifi
IspanaklıKıymalıLorlu Borek nasıl yapılır
IspanaklıKıymalıLorlu Borek malzemeleri
4 yufka
3 soğan (rendelenmiş)
300 gr kıyma
½ kg ıspanak (ince doğranmış)
300 gr tatlı lor
1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
1 demet dereotu (ince kıyılmış)
tuz, karabiber
1 fincan sıvı yağ
1 fincan su
Uzeri icin:
1 yumurta sarısı (cırpılmış)
23 kaşık sıvı yağ
imagesispanaklikiymalilorluborektarifiresimli5ad44fc0906c9
IspanaklıKıymalıLorlu Borek Tarifi :
Once ic malzemeleri hazırlayın Bunun icin, 2 rende soğanı kıymayla teflon tavada kavurun Biraz tuzkarabiber ve ince kıyılmış maydanozdereotunun yarısını ekleyin, bir iki kez daha cevirin Başka bir yerde derince bir kapta tatlı lor, ince kıyılmış maydanozdereotunun kalanı ve karabiberi iyice karıştırın Ucuncu ic malzeme icin ise ayrı bir tavada, az yağ ve bir soğan rendesiyle ince doğranmış ıspanakları kavurun
Yufkaların birini tezgaha yayın, uzerine su ve sıvı yağ karışımından 12 kaşık gezdirin Kıymalı harcı yufkanın bir kenarına dağıtın ve rulo şeklinde sarın 2 yufkayı da aynı şekilde tezgaha serdikten ve susıvı yağ karışımı ile ıslattıktan sonra lorlu karışımı yufkanın kenarına dağıtın ve bunu da rulo şeklinde sarın Son olarak 3 yufkayı da ıspanak karışımıyla aynı şekilde hazırlayın
4 yufkayı tezgahın uzerine ya da az yağlanmış fırın tepsisine serin Yuvarlak kenarlar ice katlayarak genişce bir kare haline getirin Ardından hazırladığınız kıymalı ve lorlu ruloları bu karenin ortasına gelecek şekilde yan yana yerleştirin Ispanaklı ruloyu da, kıymalı ve lorlu ruloların uzerine ortalayarak koyun Son olarak alttaki 4 yufkayı da ucgen haline gelmiş bu ruloların uzerine katlayın ve kapatın Buzlukta bir gun bekletin Ertesi gun dolaptan cıkarın, uzerine yumurta sarısıyağ karışımını surun Biraz salınca keskin bir bıcakla istenilen boyutta dilimler halinde derince cizin Borek tam olarak salmadan once, ısıtılmış fırına surun ve altust programda 200 derecede 4045 dakika pişirin
IspanaklıKıymalıLorlu Borek nasıl yapılır
IspanaklıKıymalıLorlu Borek malzemeleri
4 yufka
3 soğan (rendelenmiş)
300 gr kıyma
½ kg ıspanak (ince doğranmış)
300 gr tatlı lor
1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
1 demet dereotu (ince kıyılmış)
tuz, karabiber
1 fincan sıvı yağ
1 fincan su
Uzeri icin:
1 yumurta sarısı (cırpılmış)
23 kaşık sıvı yağ
imagesispanaklikiymalilorluborektarifiresimli5ad44fc0906c9
IspanaklıKıymalıLorlu Borek Tarifi :
Once ic malzemeleri hazırlayın Bunun icin, 2 rende soğanı kıymayla teflon tavada kavurun Biraz tuzkarabiber ve ince kıyılmış maydanozdereotunun yarısını ekleyin, bir iki kez daha cevirin Başka bir yerde derince bir kapta tatlı lor, ince kıyılmış maydanozdereotunun kalanı ve karabiberi iyice karıştırın Ucuncu ic malzeme icin ise ayrı bir tavada, az yağ ve bir soğan rendesiyle ince doğranmış ıspanakları kavurun
Yufkaların birini tezgaha yayın, uzerine su ve sıvı yağ karışımından 12 kaşık gezdirin Kıymalı harcı yufkanın bir kenarına dağıtın ve rulo şeklinde sarın 2 yufkayı da aynı şekilde tezgaha serdikten ve susıvı yağ karışımı ile ıslattıktan sonra lorlu karışımı yufkanın kenarına dağıtın ve bunu da rulo şeklinde sarın Son olarak 3 yufkayı da ıspanak karışımıyla aynı şekilde hazırlayın
4 yufkayı tezgahın uzerine ya da az yağlanmış fırın tepsisine serin Yuvarlak kenarlar ice katlayarak genişce bir kare haline getirin Ardından hazırladığınız kıymalı ve lorlu ruloları bu karenin ortasına gelecek şekilde yan yana yerleştirin Ispanaklı ruloyu da, kıymalı ve lorlu ruloların uzerine ortalayarak koyun Son olarak alttaki 4 yufkayı da ucgen haline gelmiş bu ruloların uzerine katlayın ve kapatın Buzlukta bir gun bekletin Ertesi gun dolaptan cıkarın, uzerine yumurta sarısıyağ karışımını surun Biraz salınca keskin bir bıcakla istenilen boyutta dilimler halinde derince cizin Borek tam olarak salmadan once, ısıtılmış fırına surun ve altust programda 200 derecede 4045 dakika pişirin