Son konular

Ispanaklı Kömbe

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Ispanaklı Kömbe Tanımı İçin Malzemeler

İç harç için;
1 kg ıspanak
4 adet büyük kuru mor soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ yahut zeytinyağı
Hamur için;
2 su bardağı kadar ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Yaklaşık 5-6 su bardağı un
Arasına ve üzerine sürmek için zeytinyağ ve sıvı yağ

Ispanaklı Kömbe Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ispanaklar karbonatlı suda bekletildikten sonra güzelce yıkanır sapları ve yaprakları başka doğranır.
Soğanlar biraz iri olacak formda doğranır ve tavaya zeytinyağı dökülüp hafif sotelenir çok öldürmeden çabucak ıspanak sapları da atılır ve birkaç tıp çevrilir.
Salçalar eklenip birlikte kavrulur ve ıspanak yaprakları eklenerek kaşıkla alttan üste gerçek çok öldürmeden yapraklar özdeşleşir.
Hafif suyunu çekince baharatlar eklenip altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
Hamuru ne kadar erken yoğurursak o kadar hoş ve kolay açılıyor.
Bir kaba 5 su bardağı un ve tuz eklendikten sonra ılık su yavaş yavaş eklenir zeytinyağı yahut sıvı yağ da eklenip güzelce yoğrulur.
Yumuşak bir hamur olacak ancak ele yapışmayacak. Üzerine nemli bir bez yahut poşet geçirilip dinlendirilir.
İç harç üçe bölünür. Hamur da 4 büyük 3 tane de daha küçük bezelere ayrılır ve 2 katta bir iç harç eklenir.
Tepsi yağlanır büyük bezelerden biri oklavayla açılır üzeri uygunca yağlandıktan sonra küçük olan hamur açılarak ikinci kat serilir ve iç harç eklenince tekrar iki kat hamur açılıp eklenir.
En son kata bir kat hamur serilir ve yağlandıktan sonra kesilip ısıtılmış 180 derece altı üstü kızarana kadar pişirilir fırından çıkınca üzeri kapatılır ve yumuşacık el açması böreğimiz hazır ellerimize sıhhat afiyet olsun şimdiden
Not:
Mor soğan kullanılırsa daha az sulanır ve daha lezzetli olur şayet çıtır çıtır bir börek istiyorsanız ikişer kat değil tek kat yapabilirsiniz yahut hamuruna çok az sirke ekleyebilirsiniz.
Üstünün daha yumuşak olmasını isterseniz yoğurt, sıvı yağ karışımı yumuşatıyor lakin bize ağır koktuğu için tercih etmiyoruz zeytinyağından rahatsız oluyorsanız büsbütün sıvı yağ da kullanabilirsiniz.
Un farklılık gösterebilir ölçüsünü arttırıp azaltabilirsiniz.
İki kat hamur ortası kesinlikle yağlanmalı yapılmaması için.
Ispanaklı Kömbe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Ispanaklı Kömbe Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık su 2 yemek kaşığı yoğurt 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı instant kuru maya 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 5,5 -6 su bardağı un Kullanılan bardak ölçüsü 250 ml İç harcı; 500 gram ıspanak 3 orta uzunluk kuru soğan Yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Fırında Ispanaklı Börek (Kömbe) Tanımı İçin Gereçler Hamuru için: 3 su bardağı un 1,5 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz İç harcı için: 1 bağ ıspanak 3 adet soğan 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 3 çorba kaşığı zeytinyağı Ortası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Kat Kat Ispanaklı Kömbe Tarifi İçin Malzemeler İç harcı için 1 kg ıspanak 300 gram kıyma 5 6 adet kuru soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Hamuru için 6 su bardağı un 3 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Efsane Lezzet Ispanaklı Kömbe Tanımı İçin Gereçler Hamur için; 3 su bardağı tam buğday unu 2 su bardağı beyaz un 2 tatlı kaşığı tuz 2 su bardağına yakın su Orta katlar için; 1,5 su bardağı zeytinyağı İç harç için; 2 kg ıspanak 1 büyük soğan 1 yemek kaşığı domates salçası Pulbiber Karabiber 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Hazır Yufka İle Ispanaklı Kömbe Tanımı İçin Materyaller 6 adet yufka 1.5 bağ ıspanak 3 adet soğan 1 tatlı kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kekik Tuz 1 yemek kaşığı salça Zeytinyağ yarım çay bardağı Üzeri için 2 yemek kaşığı yoğurt 3 yemek kaşığı zeytinyağı Hazır Yufka İle Ispanaklı Kömbe Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
Üst Alt