Ispanaklı Köstebek Pasta Tanımı İçin Gereçler
Ispanak Püresi İçin;
10 kök ıspanak yaprağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
Kek İçin;
4 adet yumurta
1.5 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ıspanak püresi
2.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Muhallebi İçin;
4 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket toz krem şanti
Ispanaklı Köstebek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak ıspanak püresini rondodan geçirerek hazırlayalım.
Akabinde keki için yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar karıştıralım kalan materyalleri de ekleyip ıspanak püreli kekimizi 180 derecelik fırında ortalama 20 dakika pişirelim.
Kekimizi ılımaya bırakalım o sırada muhallebisini hazırlayabiliriz.
Muhallebi için tencereye un,şeker,nişasta ve sütü alıp yoğunlaşana kadar pişirelim en son vanilya ve tereyağımızı da ekleyelim karıştırıp soğumaya bırakalım.
Soğuyan muhallebimize son olarak krem şantisini ekleyip karıştırıyoruz.
Ilımış olan kekimizi bardak yardımıyla keselim küçük daireleri de ortadan kesip iki kesime bölebiliriz.
Kekin kalan kısımlarını rondodan geçirelim ve bir kaba alalım.
En son olarak küçük dairelerimizin üzerine hazırladığımız muhallebiden koyup üzerini rondodan geçirdiğimiz keke bulayalım.
Hazırlamış olduğumuz küçük pastalarımızı dolapta 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun).
Ispanaklı Köstebek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Ispanak Püresi İçin;
10 kök ıspanak yaprağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
Kek İçin;
4 adet yumurta
1.5 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ıspanak püresi
2.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Muhallebi İçin;
4 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket toz krem şanti
Ispanaklı Köstebek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak ıspanak püresini rondodan geçirerek hazırlayalım.
Akabinde keki için yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar karıştıralım kalan materyalleri de ekleyip ıspanak püreli kekimizi 180 derecelik fırında ortalama 20 dakika pişirelim.
Kekimizi ılımaya bırakalım o sırada muhallebisini hazırlayabiliriz.
Muhallebi için tencereye un,şeker,nişasta ve sütü alıp yoğunlaşana kadar pişirelim en son vanilya ve tereyağımızı da ekleyelim karıştırıp soğumaya bırakalım.
Soğuyan muhallebimize son olarak krem şantisini ekleyip karıştırıyoruz.
Ilımış olan kekimizi bardak yardımıyla keselim küçük daireleri de ortadan kesip iki kesime bölebiliriz.
Kekin kalan kısımlarını rondodan geçirelim ve bir kaba alalım.
En son olarak küçük dairelerimizin üzerine hazırladığımız muhallebiden koyup üzerini rondodan geçirdiğimiz keke bulayalım.
Hazırlamış olduğumuz küçük pastalarımızı dolapta 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun).
Ispanaklı Köstebek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı