Son konular

Ispanaklı Muzlu Pasta Tarifi

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Ispanaklı Muzlu Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı ıspanak yaprağı püresi
1.5 su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Arası için;
2 muz
Kreması için;
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı dolusu un
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
Krema soğuduktan sonra;
2 paket toz krem şanti
Yarım çay bardağı süt
1 çay bardağı hindistan cevizi

Ispanaklı Muzlu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpıyoruz.
Sonra ıspanak püresini sütle blenderdan geçirip (çiğ olacak ) ekliyoruz.
Yağ, un, nişasta, kabartma ve vanilya ekleyerek hepsini karıştırıyoruz.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip kek hamurunu boşaltıyoruz. Evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dk kadar pişiriyoruz.
Kek pişerken krema için 2 su bardağı süt şeker ve unu karıştırıp pişiriyoruz.
Pişince vanilya ekleyip karıştırıyoruz orta ara karıştırarak soğumasını soğuduktan sonra içine yarım çay bardağı süt ve toz krem şantileri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
En son hindistan cevizini de karıştırıyoruz kremamız hazır beklesin.
Kek fırından çıkınca soğumaya bırakın sonra çıkarıp blenderdan geçiriyoruz.
Ufaladığımız keki birinci kata ekleyip üzerine krema ekleyip muzları halka formunda kesip üzerine diziyoruz.
Tekrar kremayı muzların üzerine yayıp düzeltiyoruz.
Üzerine blenderdan geçirdiğimiz kek kırıntılarını çokça serpiyoruz.
Dilerseniz nar taneleri ile süsleme yapabilirsiniz. Afiyet olsun ‍.
Ispanaklı Muzlu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt