Ispanaklı Yaş Pasta Tarifi Resimli
Resimli Ispanaklı Pasta Tarifi
Ispanaklı Pasta İcin Malzemeler:
3 adet yumurta(oda ısısında)
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı haşlanmış ve rondo dan cekilmiş ıspanak
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya
Kreması icin:
12 litre sut
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya ve 12 paket kremşanti
12 paket kremşanti
imagesispanaklipastatarifiresimli5ad3d9e854ad7
Ispanaklı Pasta Yapılışı:
Ispanaklarımızı bol suda yıkadıktan sonra bir tencerenin icine bir miktar su koyuyoruz suyumuz kaynadıktan sonra ıspanaklarımızı suyun icinde 5 dakika kadar haşlayıp suyunu suzdukten sonra soğumaya bırakıyoruz
Soğumuş olan ıspanaklarımızı rondo da pure haline getiriyoruz
Bir kabın icerisine yumurtalarımızı,şekerimizi mikserle cırpıyoruz daha sonra sıvı yağımızı ve ıspanak puremizi ilave ediyoruzbaşka bir kap icerisinde unumuzu,kabartma tozumuzu,vanilyamızı karıştırdıktan sonra sıvı karışımın icine un karışımımızı ilave edip mikserle cırpıyoruz
Yağlayıp unladığımız kelepceli kek kalıbımıza karışımımızı dokup onceden ısıttığımız 175 C fırınımızda yaklaşık 30 dakika kadar pişiriyoruz
Kremamızı hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz Uzeri icinde 1 paket kremşantiyi 1 su bardağı sutle cırptıktan sonra dolapta 10 dakika dinlendiriyoruz
Kekimiz piştikten ve soğuduktan sonra ortadan 2 ye kesiyoruz kestiğimiz kekin ic veya kenar kısımlarından biraz kek kırıntısı elde edip ayırıyoruz Kremamızı kekimizin 1 katına surup 2 katı uzerine yerleştirip kremşanti ile her yerini kaplıyoruz
Resimli Ispanaklı Pasta Tarifi
Ispanaklı Pasta İcin Malzemeler:
3 adet yumurta(oda ısısında)
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı haşlanmış ve rondo dan cekilmiş ıspanak
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya
Kreması icin:
12 litre sut
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya ve 12 paket kremşanti
12 paket kremşanti
imagesispanaklipastatarifiresimli5ad3d9e854ad7
Ispanaklı Pasta Yapılışı:
Ispanaklarımızı bol suda yıkadıktan sonra bir tencerenin icine bir miktar su koyuyoruz suyumuz kaynadıktan sonra ıspanaklarımızı suyun icinde 5 dakika kadar haşlayıp suyunu suzdukten sonra soğumaya bırakıyoruz
Soğumuş olan ıspanaklarımızı rondo da pure haline getiriyoruz
Bir kabın icerisine yumurtalarımızı,şekerimizi mikserle cırpıyoruz daha sonra sıvı yağımızı ve ıspanak puremizi ilave ediyoruzbaşka bir kap icerisinde unumuzu,kabartma tozumuzu,vanilyamızı karıştırdıktan sonra sıvı karışımın icine un karışımımızı ilave edip mikserle cırpıyoruz
Yağlayıp unladığımız kelepceli kek kalıbımıza karışımımızı dokup onceden ısıttığımız 175 C fırınımızda yaklaşık 30 dakika kadar pişiriyoruz
Kremamızı hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz Uzeri icinde 1 paket kremşantiyi 1 su bardağı sutle cırptıktan sonra dolapta 10 dakika dinlendiriyoruz
Kekimiz piştikten ve soğuduktan sonra ortadan 2 ye kesiyoruz kestiğimiz kekin ic veya kenar kısımlarından biraz kek kırıntısı elde edip ayırıyoruz Kremamızı kekimizin 1 katına surup 2 katı uzerine yerleştirip kremşanti ile her yerini kaplıyoruz