Ispanaklı Pasta Tanımı İçin Gereçler
Kek için;
150 gr ıspanak
4 yumurta
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı sıvı yağ
İçine;
1 adet muz (isteğe bağlı)
Krema için;
3 su bardağı süt
100 gr krema
1 su bardağı şeker
90 gr nişasta (bir su bardağından bir parmak az)
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı margarin
40 gr fildişi çikolata (isteğe bağlı)
Üst süsleme için
Kremşanti
Ispanaklı Pasta Tanımı Yapılışı
Birinci evvel ıspanakları güzelce yıkayalım ,sonra sap kısımlarını keselim.
Onları kullanmayacağız, ıspanakları sıcak suda 2 3 dk kaynatalım .
Sonra rondodan gezdirelim ve püre haline gelsin.
Soğumaya bırakalım, kekimizi hazırlayalım yumurta ve şekeri çok yeterli çırpmamız lazım krema kıvamında olana kadar beyazlatalım.
Sonra sıvı yağ ve soğuyan ıspanakları (süzgeçten geçirerek) ekleyelim mikserle karıştıralım.
Kuru materyalleri eleyip yavaş yavaş ekleyelim.
Fırını 170 dereceye ayarlayalım, ben ayarlanabilir çemberde pişirdim 24 cm olarak ayarladım.
Fırında yaklaşık 40 dk pişirelim tabi denetimli her fırın birebir müddette pişirmiyor.
Kekimizi soğumaya bırakalım, kremayı hazırlayalım margarin ve fildişi çikolata hariç tüm malzemeyi alalım ve kaynayınca altını kapatıp margarin ve çikolatayı ekleyelim.
Soğumaya bırakalım büsbütün soğuyunca 100 gr krema ekleyip mikserle çırpalım ve kremamız hazır.
Soğuyan ve dinlenen kekimizi 4 kata ayıralım en bir katı süsleme için kullanacağız.
Kekimizin alt tabanını sütle ıslayalım ve kremayı sürelim.
Kalan kremayı kekin etrafına sürüyoruz ve fazlalıkları düzeltiyoruz .
Sonra bir kat ayırdığımız keki rondodan çekip üzerine süslüyoruz.
Geri kalan süsleme size kalmış afiyet olsun.
Kek için;
150 gr ıspanak
4 yumurta
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı sıvı yağ
İçine;
1 adet muz (isteğe bağlı)
Krema için;
3 su bardağı süt
100 gr krema
1 su bardağı şeker
90 gr nişasta (bir su bardağından bir parmak az)
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı margarin
40 gr fildişi çikolata (isteğe bağlı)
Üst süsleme için
Kremşanti
Ispanaklı Pasta Tanımı Yapılışı
Birinci evvel ıspanakları güzelce yıkayalım ,sonra sap kısımlarını keselim.
Onları kullanmayacağız, ıspanakları sıcak suda 2 3 dk kaynatalım .
Sonra rondodan gezdirelim ve püre haline gelsin.
Soğumaya bırakalım, kekimizi hazırlayalım yumurta ve şekeri çok yeterli çırpmamız lazım krema kıvamında olana kadar beyazlatalım.
Sonra sıvı yağ ve soğuyan ıspanakları (süzgeçten geçirerek) ekleyelim mikserle karıştıralım.
Kuru materyalleri eleyip yavaş yavaş ekleyelim.
Fırını 170 dereceye ayarlayalım, ben ayarlanabilir çemberde pişirdim 24 cm olarak ayarladım.
Fırında yaklaşık 40 dk pişirelim tabi denetimli her fırın birebir müddette pişirmiyor.
Kekimizi soğumaya bırakalım, kremayı hazırlayalım margarin ve fildişi çikolata hariç tüm malzemeyi alalım ve kaynayınca altını kapatıp margarin ve çikolatayı ekleyelim.
Soğumaya bırakalım büsbütün soğuyunca 100 gr krema ekleyip mikserle çırpalım ve kremamız hazır.
Soğuyan ve dinlenen kekimizi 4 kata ayıralım en bir katı süsleme için kullanacağız.
Kekimizin alt tabanını sütle ıslayalım ve kremayı sürelim.
Kalan kremayı kekin etrafına sürüyoruz ve fazlalıkları düzeltiyoruz .
Sonra bir kat ayırdığımız keki rondodan çekip üzerine süslüyoruz.
Geri kalan süsleme size kalmış afiyet olsun.