Ispanaklı Pastane Pastası Tanımı İçin Gereçler
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı ıspanak(rondodan geçirilmiş çiğ olacak)
Orta muhallebisi için:
5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un(tepeleme)
2 yemek kaşığı nişasta
7-8 yemek kaşığı toz şeker
1 adet vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
Ispanaklı Pastane Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak orta kremamızı hazırlıyoruz. Vanilya ve tereyağ hariç gereçlerimizi süte ekleyip karıştıralım. Sonra ocağa alıp pişirelim.
Yoğunlaşınca içerisine tereyağ ve vanilyayı ekleyelim.
Yağ eriyince kremayı ocaktan alalım. Bir kenarda soğumaya bırakalım.
Pandispanyası için yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpalım.
Rondodan geçirdiğimiz çiğ ıspanağı ve sıvı yağı ekleyelim. Kaşıkla özdeşleşmesini sağlayalım.
Bir kenarda elediğimiz un, kabartma tozu ve vanilyayı karışıma ekleyelim.
Kaşıkla karıştıralım. Akabinde 2-3 dk mikserle çırpıp bırakalım.
Yuvarlak fırın tepsimizi yağlayalım. Karışımı dökelim.
Evvelden ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık 30 dk pişirelim. Birinci 20-25 dk hoş ve eşit kabarması için fırının kapağını açmayalım.
Soğuyan keki bir bıçak yardımı ile ortadan ikiye bölelim.
Pastamızın üzerine serpmek için kekin iç kısmından kaşık yardımıyla biraz kesim ayıralım.
Kekin orta kısmına muhallebimizi sürelim.
Akabinde 2. Katı üzerine kapatalım.
Üzerine de ben muhallebi ile kaapttım krem şanti sevmediğim için isteyen krem şanti ile kaplayabilir üzerini.
Ayırdığımız kek modülünü rondodan geçirelim.
Pastamızın üzerine serpiştirelim.
Buzdolabında 3-4 saat dinlendikten sonra servis edelim.
Hatta bir gece 9ncesinden yaparsanız dinlenirse daha hoş oluyor. Afiyet olsun
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı ıspanak(rondodan geçirilmiş çiğ olacak)
Orta muhallebisi için:
5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un(tepeleme)
2 yemek kaşığı nişasta
7-8 yemek kaşığı toz şeker
1 adet vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
Ispanaklı Pastane Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak orta kremamızı hazırlıyoruz. Vanilya ve tereyağ hariç gereçlerimizi süte ekleyip karıştıralım. Sonra ocağa alıp pişirelim.
Yoğunlaşınca içerisine tereyağ ve vanilyayı ekleyelim.
Yağ eriyince kremayı ocaktan alalım. Bir kenarda soğumaya bırakalım.
Pandispanyası için yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpalım.
Rondodan geçirdiğimiz çiğ ıspanağı ve sıvı yağı ekleyelim. Kaşıkla özdeşleşmesini sağlayalım.
Bir kenarda elediğimiz un, kabartma tozu ve vanilyayı karışıma ekleyelim.
Kaşıkla karıştıralım. Akabinde 2-3 dk mikserle çırpıp bırakalım.
Yuvarlak fırın tepsimizi yağlayalım. Karışımı dökelim.
Evvelden ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık 30 dk pişirelim. Birinci 20-25 dk hoş ve eşit kabarması için fırının kapağını açmayalım.
Soğuyan keki bir bıçak yardımı ile ortadan ikiye bölelim.
Pastamızın üzerine serpmek için kekin iç kısmından kaşık yardımıyla biraz kesim ayıralım.
Kekin orta kısmına muhallebimizi sürelim.
Akabinde 2. Katı üzerine kapatalım.
Üzerine de ben muhallebi ile kaapttım krem şanti sevmediğim için isteyen krem şanti ile kaplayabilir üzerini.
Ayırdığımız kek modülünü rondodan geçirelim.
Pastamızın üzerine serpiştirelim.
Buzdolabında 3-4 saat dinlendikten sonra servis edelim.
Hatta bir gece 9ncesinden yaparsanız dinlenirse daha hoş oluyor. Afiyet olsun