Ispanaklı Pastırmalı Kiş Tanımı İçin Malzemeler
100 gram soğuk tereyağı
2 silme su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı sirke
4 yumurta
200 ml krema
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı süt
1 dolu yemek kaşığı un
1-2 diş sarımsak (Rendelenmiş)
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
Pul biber
Karabiber
500 gram ıspanak
100 gram kaşar peynir
50 gram pastırma
Ispanaklı Pastırmalı Kiş Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğuk tereyağ, un, yumurta, tuz, zeytinyağ, sirke tüm gereçleri mutfak robotunda kum üzere olana dek karıştırdım.
Dilerseniz derin bir kasede parmak uçlarınızı kullanarak tüm materyalleri homojen bir kıvam alana dek karıştırın.
Karışımla fazla oynamadan birleşene kadar yoğurup streçledim.
Dinlenmesi için buzdolabına kaldırıp iş harcını ve sosunu hazırladım.
İç harcı işin yaklaşık 500 gram ıspanağın yapraklarını ayırıp güzelce yıkadım. Dirildiğini kaybedene kadar çok az zeytinyağ da soteledim ve soğuması için kenara aldım.
Sosu için yumurta, krema., süt, un, sarımsak (rendelenmiş) tuz, pul biber, karabiberi derin bir kasede güzelce çırptım.
Dinlenen tabanı ince bir biçimde iki yağlı kağıt ortasında açıp kalıbıma yerleştirdim.
Çatal ile delikler açıp 180 derece fırında 10-15 dk ortası pişirdim.
Hamurum ince olduğu için üzerine tartı koymadım.
Ön pişirmeyi yaptıktan sonra üzerine sote ıspanakları ve pastırmaları dizdim.
Sosunu da gezdirip 180 derece de 35-40 dk pişirip üzerine rende kaşar serpiştirdim.
Kaşar peynir eriyip hafif kızarana kadar tekrar fırınladım.
Dilerseniz sıcak sıcak dilimleyip servis edin dilerseniz soğuduktan sonra. Her iki türlü de tek başına nefis.bu tanımda en kıymetli püf nokta tabanda kullanılan tereyağın buz üzere olması.
sosu için tüm materyalleri düzgünce çırpmış olmak.
Ispanaklı Pastırmalı Kiş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
100 gram soğuk tereyağı
2 silme su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı sirke
4 yumurta
200 ml krema
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı süt
1 dolu yemek kaşığı un
1-2 diş sarımsak (Rendelenmiş)
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
Pul biber
Karabiber
500 gram ıspanak
100 gram kaşar peynir
50 gram pastırma
Ispanaklı Pastırmalı Kiş Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğuk tereyağ, un, yumurta, tuz, zeytinyağ, sirke tüm gereçleri mutfak robotunda kum üzere olana dek karıştırdım.
Dilerseniz derin bir kasede parmak uçlarınızı kullanarak tüm materyalleri homojen bir kıvam alana dek karıştırın.
Karışımla fazla oynamadan birleşene kadar yoğurup streçledim.
Dinlenmesi için buzdolabına kaldırıp iş harcını ve sosunu hazırladım.
İç harcı işin yaklaşık 500 gram ıspanağın yapraklarını ayırıp güzelce yıkadım. Dirildiğini kaybedene kadar çok az zeytinyağ da soteledim ve soğuması için kenara aldım.
Sosu için yumurta, krema., süt, un, sarımsak (rendelenmiş) tuz, pul biber, karabiberi derin bir kasede güzelce çırptım.
Dinlenen tabanı ince bir biçimde iki yağlı kağıt ortasında açıp kalıbıma yerleştirdim.
Çatal ile delikler açıp 180 derece fırında 10-15 dk ortası pişirdim.
Hamurum ince olduğu için üzerine tartı koymadım.
Ön pişirmeyi yaptıktan sonra üzerine sote ıspanakları ve pastırmaları dizdim.
Sosunu da gezdirip 180 derece de 35-40 dk pişirip üzerine rende kaşar serpiştirdim.
Kaşar peynir eriyip hafif kızarana kadar tekrar fırınladım.
Dilerseniz sıcak sıcak dilimleyip servis edin dilerseniz soğuduktan sonra. Her iki türlü de tek başına nefis.bu tanımda en kıymetli püf nokta tabanda kullanılan tereyağın buz üzere olması.
sosu için tüm materyalleri düzgünce çırpmış olmak.
Ispanaklı Pastırmalı Kiş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı