Ispanaklı Peynirli Mayasız Gözleme Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
500 gram un
1 su bardağı su (250ml )
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ( en son hamuru toparlamak için)
İçine koymak için;
Yarım kilo ıspanak
1 adet orta uzunluk kuru soğan ya da 4-5 tane taze soğan
1 kase beyaz peynir
Tuz ,karabiber, pulbiber
Kırmızı tozbiber,kimyon,kurunane
Zeytin yağı
Ispanaklı Peynirli Mayasız Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle ıspanaklarımızı güzelce yıkayıp suyunu süzdürelim.
Fazla küçültmeden doğrayalım.
Soğanımızı ince bir formda doğrayıp içine ek edelim ve kenara alalım.
Peynirini,tuzunu,yağını ve baharatlarını hamurumuz hazır olunca ekleyeceğiz.
Un,su ve tuzla fazla sert olmayan bir hamur yapalım ve 1 yemek kaşığı yağla hamurumuzu toparlayalım.
Hamurdan 10-12 ortası mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp hamurun üzerini nemli bir bezle kapatalım.
Ispanağımıza peyniri,tuzu, baharatlarını ve zeytin yağını ek edip dikkatli bir biçimde ezdirmeden karıştıralım.
Bezelerimizi tek tek açıp içine ıspanaklı harçtan koyup yarım ay halinde kapatalım ve kenarlarını uygunca kapatalım.
İsterseniz silexte,yoksa uygun bir tavada yada sacta hoş bir biçimde pişirin.
Pişen gözlemelerimize sıcağıyla tereyağı sürelim. Afiyet olsun
Ispanaklı Peynirli Mayasız Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
500 gram un
1 su bardağı su (250ml )
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ( en son hamuru toparlamak için)
İçine koymak için;
Yarım kilo ıspanak
1 adet orta uzunluk kuru soğan ya da 4-5 tane taze soğan
1 kase beyaz peynir
Tuz ,karabiber, pulbiber
Kırmızı tozbiber,kimyon,kurunane
Zeytin yağı
Ispanaklı Peynirli Mayasız Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle ıspanaklarımızı güzelce yıkayıp suyunu süzdürelim.
Fazla küçültmeden doğrayalım.
Soğanımızı ince bir formda doğrayıp içine ek edelim ve kenara alalım.
Peynirini,tuzunu,yağını ve baharatlarını hamurumuz hazır olunca ekleyeceğiz.
Un,su ve tuzla fazla sert olmayan bir hamur yapalım ve 1 yemek kaşığı yağla hamurumuzu toparlayalım.
Hamurdan 10-12 ortası mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp hamurun üzerini nemli bir bezle kapatalım.
Ispanağımıza peyniri,tuzu, baharatlarını ve zeytin yağını ek edip dikkatli bir biçimde ezdirmeden karıştıralım.
Bezelerimizi tek tek açıp içine ıspanaklı harçtan koyup yarım ay halinde kapatalım ve kenarlarını uygunca kapatalım.
İsterseniz silexte,yoksa uygun bir tavada yada sacta hoş bir biçimde pişirin.
Pişen gözlemelerimize sıcağıyla tereyağı sürelim. Afiyet olsun
Ispanaklı Peynirli Mayasız Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı