Ispanaklı Pide Tarifi İçin Malzemeler
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Ilık su (yeteri kadar)
1 su bardağı yoğurt suyu (oda sıcaklığında)
Ispanaklı pide içi için:
1 demet ıspanak
1 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber
Pul biber
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Üzerine:
1 yumurtanın sarısı
Tereyağı
Ispanaklı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ispanakları yıkayıp doğrayın.Soğanları yemeklik doğrayın.
Bir tavaya sıvı yağı koyup soğanları sarartın.
Ispanakları ilave edip yüksek ateşte kısa süreli soteleyin.
Tuz, karabiber ve pul biber ilave edip ıspanakları karıştırıp ocağı söndürün.
Bir kaseye ılık su koyup mayayı içine ilave edin ve karıştırıp 15 dakika bekletin.
Hamuru yoğuracağınız kaba unu eleyin, ortasını havuz gibi açıp mayayı dökün.
Yoğurt suyu ilave edip iyice yoğurun, su ilave etmeniz gerekirse ılık su ilave edin.
Üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat kadar dinlendirin.
Fırını 250 derecede ısıtın.
Mayalanmış hamuru bezelere ayırın.
Tezgahı unlayın ve 20 cm çapında yarım santim kalınlığında açın.
Fırın tepsisini yağlayın ve açtığınız hamurları üzerine koyun.
Ispanaklı içi yayın ve elinizle istediğiniz şekli verin.
Yumurta sarısını bir çorba kaşığı suyla çırpın ve fırça yardımı ile hamurun üzerine sürün.
Fırını 180 dereceye getirin ve üzerleri kızarana kadar pişirin.
Ispanaklı Pide Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Ilık su (yeteri kadar)
1 su bardağı yoğurt suyu (oda sıcaklığında)
Ispanaklı pide içi için:
1 demet ıspanak
1 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber
Pul biber
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Üzerine:
1 yumurtanın sarısı
Tereyağı
Ispanaklı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ispanakları yıkayıp doğrayın.Soğanları yemeklik doğrayın.
Bir tavaya sıvı yağı koyup soğanları sarartın.
Ispanakları ilave edip yüksek ateşte kısa süreli soteleyin.
Tuz, karabiber ve pul biber ilave edip ıspanakları karıştırıp ocağı söndürün.
Bir kaseye ılık su koyup mayayı içine ilave edin ve karıştırıp 15 dakika bekletin.
Hamuru yoğuracağınız kaba unu eleyin, ortasını havuz gibi açıp mayayı dökün.
Yoğurt suyu ilave edip iyice yoğurun, su ilave etmeniz gerekirse ılık su ilave edin.
Üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat kadar dinlendirin.
Fırını 250 derecede ısıtın.
Mayalanmış hamuru bezelere ayırın.
Tezgahı unlayın ve 20 cm çapında yarım santim kalınlığında açın.
Fırın tepsisini yağlayın ve açtığınız hamurları üzerine koyun.
Ispanaklı içi yayın ve elinizle istediğiniz şekli verin.
Yumurta sarısını bir çorba kaşığı suyla çırpın ve fırça yardımı ile hamurun üzerine sürün.
Fırını 180 dereceye getirin ve üzerleri kızarana kadar pişirin.
Ispanaklı Pide Tarifi Fotoğraflı Yapılışı