Son konular

Ispanaklı Tepsi Böreği (Nefis Lezzet)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Ispanaklı Tepsi Böreği (Nefis Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
6 adet taze böreklik yufka
4 sap yeşil soğan
1 adet kapya biber
1 kase lor ve kaşar peyniri karışımı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ,tuz
Sosu için
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı soda
1 büyük çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için
Kalan sos ve susam

Ispanaklı Tepsi Böreği (Nefis Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ispanak ları temizleyip sirkeli ve 1çay kaşığı tuz atılmış suda bekletelim (tuz ıspanaktaki kumlar dan arındırır )
bir kaç su yıkayarak temiz bir örtünün içine alalım suyunu iyice çekmesini sağlayalım.
Yemeklik doğrar gibi doğrayalım.
Yeşil soğan ince ince, kırmızı biber i minik şekilde doğrayalım baharatlarını 2 kaşık yağını ve tuzunu atalım harmanlayalım.
Kaşar peynirini ayrı bir kaba rendeleyelim. Lor peynirini ekliyelim karıştıralım.
Sos malzemelerini hazırlayalım. Fırın tepsisini yağlayalım veya pişirme kağıdı serelim.
1. Ci yufkayı bütün olarak kenarları dışa sarkacak şekilde serelim.
2-3kadık sos tan dökelim.
2. Ci yufkayı bölelim üzerine serelim sos dökelim. Yufka serelim ıspanaklı içten döşeyelim.
Üzerine peynirin yarısını serpelim. sos dökmüyoruz.
3. Yufkayı da serelim sos dökelim.
4. Yufkadan sonra iç malzemesini aynı şekil serpiştirelim.
Sonra yufka ve sos devam ederek bitirelim. Tepsiden sarkan yufkaları tepsinin üstüne düzleyelim.
Kalan sosu tepsi böreğinin üzerine dökelim fırça ile her yerine sürelim.
Böreği dilimliyelim.
Üzerine susam dökelim veya sade de olabilir.
15 dakika dinlendirelim ve 200 derecede önceden ısınmış fırında 30 dakika pişirelim. Nefis tepsi böreğimiz biraz ilininca servis yapabiliriz. Afiyet olsun.
Ispanaklı Tepsi Böreği (Nefis Lezzet) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Ispanaklı Ve Peynirli Tepsi Böreği Tanımı İçin Materyaller 6 adet yufka 1 kg ıspanak 1 adet büyük uzunluk soğan 1 su bardağı beyaz peynir 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 tatlı kaşığı salça Tuz, karabiber Çeyrek çay bardağı sıvı yağ Sosu için: 1 su bardağı süt 2 yemek kaşığı un 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
El Açması Zannedilen Ispanaklı Tepsi Böreği Tanımı İçin Malzemeler İç harcı için; 750 gram ıspanak 1 orta uzunluk soğan 1 küçük kase kaymak (olmasada olur) Tuz, karabiber Hamur için; 5 afet yufka 1 kase kadar un Hamuru ıslatmak için; 250 gram katı yağ 1 çay bardağı sıvı yağ El Açması...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Sodalı Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yufka 1 kase peynir (kaşar-lor-beyaz peynir karışımı) Sosu için: Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 1 maden suyu 1 adet yumurta Sodalı Tepsi Böreği Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yufkaları dörde bölelim. Sosu için bir kaba...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Ispanaklı Börek (Üç Yufkadan Bir Tepsi Börek) Tanımı İçin Gereçler 3 yufka 300 gr ıspanak Bir çay kaşığı tuz Pulbiber Sos için 1 çay bardağı süt 2 yemek kaşığı yoğurt 1 tane yumurta 1 çay bardağından biraz az sıvı yağ Ispanaklı Börek (Üç Yufkadan Bir Tepsi Börek) Tanımı Yapılışı Ispanakları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Ispanaklı Börek (Hazır Yufkadan) Tanımı İçin Gereçler 8 li yufka 2 su bardağı lor peyniri Göz kararı ıspanak 2 orta uzunluk soğan Tuz pul biber karabiber İç sosu için: 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 2 yumurta Üzeri sos için: 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yumurta sarısı 4 yemek kaşığı sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt