(Ispanaklı) Yeşil Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
10 adet iri yaprak (Ispanak yapraklarını 1 çay bardağı suda 5 dk haşla ve tel süzgeçten geçir)
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
2 adet yumurta sarısı
4 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Yarım paket sıvı krema
(Ispanaklı) Yeşil Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şeker ve yumurtaları iyice köpürtene kadar çırp. Sonra yağ, süt, vanilya kabartma tozu ve ıspanak püresini ekle karıştır hep aynı yöne. Yavaş yavaş ununu ekle.
Yağlı kağıt serdiğin tepsiye karışımı dök, 180 derecede 20 dk pişir. Fırından çıkınca soğumaya bırak. Bir tencereye muhallebisi için süt, şeker, un, nişastayı, yumurta sarısı ve vanilyayı koy.
Tencereyi ocağa al karıştırarak kaynat koyulaşınca altını kapat soğumaya bırak. Soğuyunca sıvı kremayı koy, karıştır.
Bu arada soğuyan kek eğer istediğin gibi kabardıysa bir ince ip ile ortadan kes (Kabarmadıysa tam ortadan dikey kes üst üste koyarsın) biraz süt ile keki ıslat arasına muhallebiyi sür üstüne kestiğin diğer katı koy.
En üste yine muhallebiyi sür. Ben en üst süslemede kekin kenarını düzeltmek için kesmiştim onları ufalayıp koydum. Ayrıca dövülmüş ceviz koydum.
(Ispanaklı) Yeşil Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için:
10 adet iri yaprak (Ispanak yapraklarını 1 çay bardağı suda 5 dk haşla ve tel süzgeçten geçir)
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
2 adet yumurta sarısı
4 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Yarım paket sıvı krema
(Ispanaklı) Yeşil Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şeker ve yumurtaları iyice köpürtene kadar çırp. Sonra yağ, süt, vanilya kabartma tozu ve ıspanak püresini ekle karıştır hep aynı yöne. Yavaş yavaş ununu ekle.
Yağlı kağıt serdiğin tepsiye karışımı dök, 180 derecede 20 dk pişir. Fırından çıkınca soğumaya bırak. Bir tencereye muhallebisi için süt, şeker, un, nişastayı, yumurta sarısı ve vanilyayı koy.
Tencereyi ocağa al karıştırarak kaynat koyulaşınca altını kapat soğumaya bırak. Soğuyunca sıvı kremayı koy, karıştır.
Bu arada soğuyan kek eğer istediğin gibi kabardıysa bir ince ip ile ortadan kes (Kabarmadıysa tam ortadan dikey kes üst üste koyarsın) biraz süt ile keki ıslat arasına muhallebiyi sür üstüne kestiğin diğer katı koy.
En üste yine muhallebiyi sür. Ben en üst süslemede kekin kenarını düzeltmek için kesmiştim onları ufalayıp koydum. Ayrıca dövülmüş ceviz koydum.
(Ispanaklı) Yeşil Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı