Ispanaklı Yoğurtlu Zerzevat Salata Tanımı İçin Malzemeler
Yarım demet ıspanak
2 tane havuç
1 tane pırasa
1 tane kereviz
Yarım brokoli
Yarım demet maydonoz
Yarım kırmızı lahana
Tuz
Biraz zeytinyağı
Sosu:
1 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez
Yarım limon suyu
Ispanaklı Yoğurtlu Zerzevat Salata Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Brokoli haşlanır. Kereviz ve havuç rendelenir.
Lahana ve maydanoz ince kıyılır.
Pırasa ve ıspanak ince kıyılır.
Tavaya biraz zeytinyağı alınarak havuçlar sotelenir.
Yumuşayınca kereviz eklenerek sotelemeye devam edilir.
Yumuşayıp pişen sebzeler derin kaseye alınır.
3. Tavaya biraz daha zeytinyağı eklenerek içine pırasalar eklenir.
Biraz soteleyince ıspanaklar eklenerek diriliğini kaybedene kadar pişirilir.
Pişince kereviz kasesine eklenir.
4. Lahana tavada 1 – 2 tıp çevrilerek sotelenir.
Biraz yumuşayınca başka sebzelerin üzerine eklenir.
Son evrede haşlanan brokoli küçük doğranır ve maydanozlarla bir arada kaseye eklenip karıştırılır.
Başka bir kaseye yoğurt, mayonez, tuz ve limon suyu alınarak çırpılır.
Sebzelerin üzerine eklenir ve harmanlanır. Servis edilir. Afiyet olsun
Ispanaklı Yoğurtlu Zerzevat Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım demet ıspanak
2 tane havuç
1 tane pırasa
1 tane kereviz
Yarım brokoli
Yarım demet maydonoz
Yarım kırmızı lahana
Tuz
Biraz zeytinyağı
Sosu:
1 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez
Yarım limon suyu
Ispanaklı Yoğurtlu Zerzevat Salata Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Brokoli haşlanır. Kereviz ve havuç rendelenir.
Lahana ve maydanoz ince kıyılır.
Pırasa ve ıspanak ince kıyılır.
Tavaya biraz zeytinyağı alınarak havuçlar sotelenir.
Yumuşayınca kereviz eklenerek sotelemeye devam edilir.
Yumuşayıp pişen sebzeler derin kaseye alınır.
3. Tavaya biraz daha zeytinyağı eklenerek içine pırasalar eklenir.
Biraz soteleyince ıspanaklar eklenerek diriliğini kaybedene kadar pişirilir.
Pişince kereviz kasesine eklenir.
4. Lahana tavada 1 – 2 tıp çevrilerek sotelenir.
Biraz yumuşayınca başka sebzelerin üzerine eklenir.
Son evrede haşlanan brokoli küçük doğranır ve maydanozlarla bir arada kaseye eklenip karıştırılır.
Başka bir kaseye yoğurt, mayonez, tuz ve limon suyu alınarak çırpılır.
Sebzelerin üzerine eklenir ve harmanlanır. Servis edilir. Afiyet olsun
Ispanaklı Yoğurtlu Zerzevat Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı