Isparta Yöresine İlişkin Kabune Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
700 gram kuzu yada dana eti ( ben dana eti kullandım sizin de kullanmanızı tavsiye ederim daha lezzetli oluyor)
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 tane büyük uzunluk soğan
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Isparta Yöresine İlişkin Kabune Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle etimizi haşlayalım. Sonrasında etimizi didikleyelim. Pirincimizi sıcak suda yarım saat bekletiyoruz. (suyumuzun kaynar değil sıcak olmasına dikkat edelim. )
Soğanımızı jülyen halinde doğrayalım ve üzerine 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ekleyip elimizle ovalım.
Ardından yapışmaz bir tencerenin alt tabanına soğanları yayalım onların da üstüne didiklenmiş etlerimizi de yayıp yıkadığımız pirinçleri ekleyelim.
Son olarak nohutları üstüne döküp tuz ve karabiberi serpip 2,5 su bardağı kaynar su ek edip ocağa alalım.
Ocağı evvel yüksek ateşte pilavımız kaynadıktan sonra da kısık ateşe alalım.
Pilavımız piştikten sonra 20 dakika kadar dinlendirin akabinde geniş bir servis tabağında aksi çevirelim.
Servis edilmeye hazır şimdiden deneyenlere afiyet olsun.
Isparta Yöresine İlişkin Kabune Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
700 gram kuzu yada dana eti ( ben dana eti kullandım sizin de kullanmanızı tavsiye ederim daha lezzetli oluyor)
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 tane büyük uzunluk soğan
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Isparta Yöresine İlişkin Kabune Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle etimizi haşlayalım. Sonrasında etimizi didikleyelim. Pirincimizi sıcak suda yarım saat bekletiyoruz. (suyumuzun kaynar değil sıcak olmasına dikkat edelim. )
Soğanımızı jülyen halinde doğrayalım ve üzerine 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ekleyip elimizle ovalım.
Ardından yapışmaz bir tencerenin alt tabanına soğanları yayalım onların da üstüne didiklenmiş etlerimizi de yayıp yıkadığımız pirinçleri ekleyelim.
Son olarak nohutları üstüne döküp tuz ve karabiberi serpip 2,5 su bardağı kaynar su ek edip ocağa alalım.
Ocağı evvel yüksek ateşte pilavımız kaynadıktan sonra da kısık ateşe alalım.
Pilavımız piştikten sonra 20 dakika kadar dinlendirin akabinde geniş bir servis tabağında aksi çevirelim.
Servis edilmeye hazır şimdiden deneyenlere afiyet olsun.
Isparta Yöresine İlişkin Kabune Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı