İster Bazlama İster Pişi Hamuru Çok Yumuşak Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta
3-4 tatlı kaşığı tuz
5 adet haşlanmış patates
1 paket yaş maya
Yarım litre süt
Yarım litre su
Aldığı kadar un
Kızartmak için;
Sıvı yağ
İster Bazlama İster Pişi Hamuru Çok Yumuşak Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce patatesleri haşlayalım sıcak olacak patatesler ezebilmemiz için sıcak değilse de rendelersiniz haşlanmış patatesi sorun yok.
Ben patatesi haşladım çatalla ezdim ve sütünü suyunu ek ettim ısıtmadım sütü falan zira patates sıcaktı soğuk sütü falan koyunca soğudu esasen.
2 yumurta kırdım tuzunu attım mayasını koydum elimle karıştırıp un ek ettim. Çok un yediği doğrudur ancak çok bereketli bir tanım bilhassa kalabalık için hem yumuşak hem bereketli.
Normal bazlama hamurundan biraz katı olacak zira haşlanmış patates çok yumuşatıyor hamuru çok da katı yoğurmayalım az katı olsa kâfi.
Ben yoğurduktan çabucak sonra pazıladım o denli mayasının gelmesini bekledim mayası geldikten sonra çok yapışıyor ele o yüzden bu türlü daha kolayıma geliyor.
Çoğunu bazlama yaptım yalnızca iki bezeyi pişi yaptım. Bazlamaları dolapta koruma edelim patatesli olduğu için konut sıcaksa çabuk küflenmesin.
İster Bazlama İster Pişi Hamuru Çok Yumuşak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
3-4 tatlı kaşığı tuz
5 adet haşlanmış patates
1 paket yaş maya
Yarım litre süt
Yarım litre su
Aldığı kadar un
Kızartmak için;
Sıvı yağ
İster Bazlama İster Pişi Hamuru Çok Yumuşak Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce patatesleri haşlayalım sıcak olacak patatesler ezebilmemiz için sıcak değilse de rendelersiniz haşlanmış patatesi sorun yok.
Ben patatesi haşladım çatalla ezdim ve sütünü suyunu ek ettim ısıtmadım sütü falan zira patates sıcaktı soğuk sütü falan koyunca soğudu esasen.
2 yumurta kırdım tuzunu attım mayasını koydum elimle karıştırıp un ek ettim. Çok un yediği doğrudur ancak çok bereketli bir tanım bilhassa kalabalık için hem yumuşak hem bereketli.
Normal bazlama hamurundan biraz katı olacak zira haşlanmış patates çok yumuşatıyor hamuru çok da katı yoğurmayalım az katı olsa kâfi.
Ben yoğurduktan çabucak sonra pazıladım o denli mayasının gelmesini bekledim mayası geldikten sonra çok yapışıyor ele o yüzden bu türlü daha kolayıma geliyor.
Çoğunu bazlama yaptım yalnızca iki bezeyi pişi yaptım. Bazlamaları dolapta koruma edelim patatesli olduğu için konut sıcaksa çabuk küflenmesin.
İster Bazlama İster Pişi Hamuru Çok Yumuşak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı