İster Kızart İster Haşla Asla Çatlama Olmaz Mükemmel Pratik İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
4 buçuk su bardağı ince bulgur
1 buçuk su bardağı irmik
4 su bardağı kaynar su
1 çay bardağı un
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
İç harcı için;
1 kilo kıyma
250 gram tereyağı
1 kilo soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı pul biber
1 demek maydanoz
Tuz
İsteğe bağlı 1 su bardağı ceviz
Haşlamak için 2 lt su
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
Tereyağı
Pul biber
Kızarmak için;
Bol sıvı yağ
İster Kızart İster Haşla Asla Çatlama Olmaz Kusursuz Pratik İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba arkadaşlar.
Öncelikle iç harcını hazırlayım. Soğanları biraz kavuralım. Üzerine kıymayı alalım kıymada kavrulunca üzerine tuz, baharatları alalım. Tereyağını, maydanozu, cevizi ekleyelim karıştıralım.
İlk sıcaklığı çıkınca buzluğa donmaya bırakalım.
Dış harcı içinde bulguru, irmiği, tuzu yoğurma kapına alalım. Üzerine kaynar suyu ekleyip 10 dakika dinlendirelim.
Ardından başka materyalleri ekleyip güzelcene yoğuralım, çok âlâ yoğurmalıyız ki yeterli sonuç alalım.
İçini oymak için elle açamazsanız salatalık olur havuç olur çok pratik oluyor salatalıkla yaptım ben hemencecik oldu tavsiye ederim.
Ondan sonra haşlamak için de tencereye kaynar su alalım, 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip köfteyi 5 dakika haşlayalım.
Servis tabağına alıp üzerine tereyağı, pul biber ekleyelim deneyen herkese afiyet
İster Kızart İster Haşla Asla Çatlama Olmaz Mükemmel Pratik İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 buçuk su bardağı ince bulgur
1 buçuk su bardağı irmik
4 su bardağı kaynar su
1 çay bardağı un
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
İç harcı için;
1 kilo kıyma
250 gram tereyağı
1 kilo soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı pul biber
1 demek maydanoz
Tuz
İsteğe bağlı 1 su bardağı ceviz
Haşlamak için 2 lt su
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
Tereyağı
Pul biber
Kızarmak için;
Bol sıvı yağ
İster Kızart İster Haşla Asla Çatlama Olmaz Kusursuz Pratik İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba arkadaşlar.
Öncelikle iç harcını hazırlayım. Soğanları biraz kavuralım. Üzerine kıymayı alalım kıymada kavrulunca üzerine tuz, baharatları alalım. Tereyağını, maydanozu, cevizi ekleyelim karıştıralım.
İlk sıcaklığı çıkınca buzluğa donmaya bırakalım.
Dış harcı içinde bulguru, irmiği, tuzu yoğurma kapına alalım. Üzerine kaynar suyu ekleyip 10 dakika dinlendirelim.
Ardından başka materyalleri ekleyip güzelcene yoğuralım, çok âlâ yoğurmalıyız ki yeterli sonuç alalım.
İçini oymak için elle açamazsanız salatalık olur havuç olur çok pratik oluyor salatalıkla yaptım ben hemencecik oldu tavsiye ederim.
Ondan sonra haşlamak için de tencereye kaynar su alalım, 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip köfteyi 5 dakika haşlayalım.
Servis tabağına alıp üzerine tereyağı, pul biber ekleyelim deneyen herkese afiyet
İster Kızart İster Haşla Asla Çatlama Olmaz Mükemmel Pratik İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı