Son konular

İstiridye Mantarlı Tavuk Güveç

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
İstiridye Mantarlı Tavuk Güveç Tarifi İçin Malzemeler
250 gram (1 paket) istiridye mantarı
400 gram (1 paket) tavuk göğüsü
1 adet domates
1 adet kuru soğan
3 adet çarliston biber
1 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerini kapatacak kadar kaşar peyniri rendesi
İstediğiniz baharatlar

İstiridye Mantarlı Tavuk Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayıp kavuralım (kapağını kapatıp suyunu salıp çekene kadar pişirin).
Nemli bezle sildiğimiz mantarları da küp küp doğrayalım.
Mantarları tavukların üzerine ekleyelim ve pişirmeye devam edelim. (mantarlarda suyunu salıp çekene kadar pişecek. )
Pişmiş mantarın üzerine küçük doğranmış soğanı ekleyip 2- 3 dakika kadar kavuralım.
Soğanlardan sonra salça ekleyip kavuralım.
Salça homojen şekilde dağıldıktan sonra biberleri ekleyip pişirelim.
Biberler piştikten sonra kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ekleyip 5 dakika kadar daha pişirelim.
En son olarak baharatını ekleyip karıştıralım.
Yemeğimiz piştikten sonra güveçlere alıp üzerini kaşar peyniri ile kaplayalım.
Peynirler eriyene kadar da fırında pişirelim. (güveçlerinizin çatlamaması için güveçleri fırın tepsisine dizip tepsiye biraz su ekleyebilirsiniz. )
Kaşarlar eridikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
İstiridye Mantarlı Tavuk Güveç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Güveçte Enfes Beşemal Soslu Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Gereçler 4-5 kesim kemiksiz tavuk but 1 adet soğan 2 diş sarımsak 1 adet kırmızı biber 1 adet yeşil biber 8-10 adet doğranmış mantar 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı salça 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Porsiyonluk Sebzeli Tavuk Güveç(Damak Çatlatan Lezzette) Tarifi İçin Malzemeler 1 adet tavuk göğsü 1 adet orta boy kuru soğan 1 adet yeşil biber 1 adet kırmızı kapya biber 8-9 adet mantar 2 adet domates 3 adet orta boy patates Yarım yemek kaşığı tereyağ 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
  • Soru
Kremalı Tavuk Ve Mantarlı Güveç Tanımı İçin Materyaller 2 paket tavuk göğsü 2 paket sıvı krema 4 adet kapya biber 2 adet kuru soğan 1 yemek kalığı tereyağı Sıvı yağ Tuz Kara biber 2 paket mantar 2 paket rendelenmiş kaşar Kremalı Tavuk Ve Mantarlı Güveç Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Tavuk Mantarlı Makarna Güveç Tarifi İçin Malzemeler 4 kişilik için; 200 gram makarna 200 gram tavuk göğsü 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 kutu mantar 2 diş sarımsak 200 gram domates sosu 200g krema 1 tatlı kaşığı tuz 1/2 (yarım) tatlı kaşığı biber 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kekik 150 gram pizza...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
  • Soru
Mantar Soslu Tavuk Güveç Tarifi İçin Malzemeler 1 kg tavuk göğsü 1 paket mantar 1 paket krema 2 adet kapya biber 4 adet çarliston biber 1 su bardağı kaşar peyniri Tuz Toz karabiber Kırmızı toz biber Pul biber Mantar Soslu Tavuk Güveç Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Merhaba nefis...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt