İtalyan Pound Kek Tarifi İçin Malzemeler
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz
1 su bardağı tuzsuz tereyağı, yumuşatılmış
2 su bardağı şeker
3 yumurta
1/2 (yarım) fincan ayran
1/2 bardak krema
4 yemek kaşığı limon suyu
1/2 (yarım) çay kaşığı toz zencefil
2 limon kabuğu rendesi (yaklaşık 2 yemek kaşığı.)
1 paket vanilya
Limon sosu
1 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı limon suyu, oda sıcaklığında
İtalyan Pound Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Fırını 170 dereceye ısıtın. 35 dakika 170 derecede pişirin. 150 ye indirip kontrollü 10 dakika kadar daha pişirin.
Un, kabartma tozu ve tuzu eleyin ve bir kenara koyun.
Yumurta ve tuzu çırpın.
Şekeri ekleyip kabarıp köpüklü bir yapıya gelene kadar çırpın (3 dakika yüksek devir) tereyağı, krema ve ayranı ilave edip. Çırpın. (kısa bir süre karışacak kadar) toz zencefil, limon kabuğu rendesini ve limon suyunu ilave edip yine kısa bir süre karışana kadar çırpın.
Un ve kabartma tozu karışımını ekleyin. Hamurda un toprağı kalmayacak şekilde çırpın. Koyu bir hamur olmalı. Yağlanmış kalıba aktarın. Yukarıda açıklanmış şekilde pişirin. Afiyet olsun.
Toz şekeri ve limon suyunu birlikte çırpın ve pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın.
Saat buzdolabında dinlendirin.
Soğumuş kekin üzerine krema poşeti ile sos gezdirin. Afiyet olsun.
İtalyan Pound Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz
1 su bardağı tuzsuz tereyağı, yumuşatılmış
2 su bardağı şeker
3 yumurta
1/2 (yarım) fincan ayran
1/2 bardak krema
4 yemek kaşığı limon suyu
1/2 (yarım) çay kaşığı toz zencefil
2 limon kabuğu rendesi (yaklaşık 2 yemek kaşığı.)
1 paket vanilya
Limon sosu
1 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı limon suyu, oda sıcaklığında
İtalyan Pound Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Fırını 170 dereceye ısıtın. 35 dakika 170 derecede pişirin. 150 ye indirip kontrollü 10 dakika kadar daha pişirin.
Un, kabartma tozu ve tuzu eleyin ve bir kenara koyun.
Yumurta ve tuzu çırpın.
Şekeri ekleyip kabarıp köpüklü bir yapıya gelene kadar çırpın (3 dakika yüksek devir) tereyağı, krema ve ayranı ilave edip. Çırpın. (kısa bir süre karışacak kadar) toz zencefil, limon kabuğu rendesini ve limon suyunu ilave edip yine kısa bir süre karışana kadar çırpın.
Un ve kabartma tozu karışımını ekleyin. Hamurda un toprağı kalmayacak şekilde çırpın. Koyu bir hamur olmalı. Yağlanmış kalıba aktarın. Yukarıda açıklanmış şekilde pişirin. Afiyet olsun.
Toz şekeri ve limon suyunu birlikte çırpın ve pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın.
Saat buzdolabında dinlendirin.
Soğumuş kekin üzerine krema poşeti ile sos gezdirin. Afiyet olsun.
İtalyan Pound Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı